Određene sudije za najveći hrvatski derbi, čini se da su Hajduk i Dinamo konačno složni
Siebert na Svjetskom prvenstvu prije dvije godine

Vatreno će biti na Poljudu

Određene sudije za najveći hrvatski derbi, čini se da su Hajduk i Dinamo konačno složni

S. Mlaćo

Dugo se čekala informacija ko će suditi subotnji derbi Hajduka i Dinama, a sada je stigla konačna odluka.

Na centru će se naći inostrane sudije, što je i bila želja Saveza, ali vjerovatno i klubova nakon VAR afere koja je žestoko uzdrmala hrvatski nogomet. Već tada su se pojavile informacije da će UEFA poslati sudije za hrvatske derbije do kraja sezone, a sada je i potvrđeno.

Naime, subotnji derbi Hajduka i Dinama dijelit će njemački sudija Daniel Siebert.

Siebert je rođen u Berlinu, ima 39 godina i UEFA-in je sudija iz elitne grupe sudija. Već desetak godina sudi u Bundesligi, a sudio je i derbije van Njemačke.

UEFA mu vjeruje i sada su to potvrdili, te poslali ga u grotlo Poljuda.

Navijači Dinama ga se sjećaju jer je sudio 2021. godine evropski meč Dinama i španskog Villarreala. Radilo se o četvrtini finala Evropske lige, a Španci su slavili 1:0. Jedini pogodak su postigli sa 11 metara.

Oglasi

Sudije iz Njemačke biće i asistenti u ovom meču. To su Jan Seid, Rafael Foltyn, te Timo Gerach. VAR sudija je Johann Pfeifer, a asistent Michael Emmer.

Ostale utakmice ovog kola u HNL-u sudit će domaće sudije, a par dana nakon prvenstvenog derbija Hajduk i Dinamo će igrati i u Kupu. Također se meč igra na Poljudu, a očekivati je inostrane sudije.

Naravno, HNS će sve morati i 'fino' platiti. Prema pravilima, Siebert će dobiti šest hiljada eura, a njegovi pomoćnici tri hiljade eura.

To jasno govori da će HNS platiti 12.000 eura bez četvrtog sudije te sudija u VAR sobi. Ipak, to za HNS nije problem, no nadaju da se će njemački sudija odraditi pravi posao i da se neće pričati nakon meča o sudijskim greškama.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Pritisak će sigurno biti veliki, Hajduk i Dinamo vode veliku bitku za prvaka, a lider je Rijeka. Rijeka u ovom kolu igra protiv slabašnog Rudeša i ima sve u svojim rukama.

Riječani će vjerovatno 'navijati' da na Poljudu završi remijem, a onda bi oba rivala smanjila svoje šanse u borbi za prvaka. Dinamo je trenutno na trećem mjestu, ali ima i utakmice manje protiv Varaždina.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi