Rebić za vikend ugledao svjetlo u tami, sada je stigla i vijest o novom klubu: Slijedi nezamislivo?

Hoće li Hrvat putem drugih Vatrenih?

Rebić za vikend ugledao svjetlo u tami, sada je stigla i vijest o novom klubu: Slijedi nezamislivo?

A. Čaušević

Bivši reprezentativac Hrvatske Ante Rebić je minulog vikenda ugledao svjetlo na kraju tunela, makar na 45 minuta. Međutim, bombastična vijest je i stigla u noći sa nedjelje na ponedjeljak i ljeto će sigutno biti zanimljivo.

Rebić je odavno otpisan u Bešiktašu. O iskusnom hrvatskom ofanzivcu iz Istanbula uglavnom stižu pesimistične vijesti jer na njega Fernando Santos više ozbiljno ne računa.

Međutim, tokom vikenda Rebić je ipak dobio priliko da osjeti kako je to igrati. Bilo je to u prijateljskom duelu protiv podgoričke Budućnosti koju je Bešiktaš dobio sa 5:1.

Hrvat na posljednjih pet mečeva nije dobio ni minut te je uglavnom bio van rostera za utakmicu. U 2024. godini igra na kašićicu, a posljednji nastup upisao je u februaru kada je igrao osam minuta protiv Kayserispora.

Njegova minutaža u ovoj godini iznosi oko 45 minuta. Upravo toliko je igrao protiv Budućnosti pošto mu je Santos dao cijelo drugo poluvrijeme, ali nije uspio zabiti gol.

A nakon što je za vikend ugledao svjetlo u tami, izgleda da je 30-godišnjak na putu da pronađe i spas za svoju karijeru i to ni manje ni više nego na Poljudu.

Oglasi

Rebić je rođeni Splićanin, ali nikada nije zaigrao za Hajduk pošto je seniorske korake napravio u tada jako ozbiljnom i konkurentnom RNK Splitu te kao 20-godišnjak otišao u Fiorentinu za 4.5 miliona.

Rebić u Bešiktašu ima sezonu za zaborav

Sada iz Turske stiže vijest da bi Rebić od sljedeće sezone mogao igrati za Hajduk te da su Splićani među zainteresovanim klubovima za njegovo dovođenje.

U januaru su na Poljud stigli Ivan Perišić i Josip Brekalo kako bi njihova karijera živnula, a njihovim stopama bi od ljeta mogao krenuti i Rebić koji iza sebe ima sezonu za zaborav.

Do sada je uspio zabiti samo jedan gol u takmičarskim mečevima. Taj pogodak je Bešiktaš koštao čak 2.5 miliona eura koliko iznosi Rebićeva godišnja plata.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Eventualni dolazak Rebića u Hajduk bi sigurno izazvao euforiju među navijačima Bijelih. Do prije nekoliko mjeseci nešto takvo se činilo nezamislivim, međutim čini se da se nezamislivo počinje ostvarivati.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bk123
Odmah greška...Rebic nije Splićanin kao što novinar piše...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi