Stizale su crne prognoze za Perišića, pa su se svi iznenadili kada su jučer vidjeli trening Hajduka
Foto: Screenshot Hajduk TV

Mnogo mu je stalo da uskoro upiše debi

Stizale su crne prognoze za Perišića, pa su se svi iznenadili kada su jučer vidjeli trening Hajduka

S. Mlaćo

U splitskom Hajduku uveliko traju pripreme za dva derbija sa Dinamom. Prvi je u subotu u okviru HNL-a, a drugi samo par dana kasnije u Kupu.

Vjeruju Splićani da će obradovati svoje navijače te ostati u borbi za dva trofeja, a dupla kruna bila bi ispunjenje snova za navijače.

Dobra vijest za Hajduk svakako je da je iskusni Ivan Perišić u trenažnom procesu. U Split se Perišić vratio iz Tottenhama gdje je otpisan nakon teške povrede, te još uvijek nije debitovao za Hajduk.

Oporavlja se, ali stanje je čini sve bolje. Pitanje je samo sedmice kada će se naći u ekipi, a sada je Hajduk TV objavio inserte i vidi se da Perišić radi sasvim normalno sa ostatkom ekipe.

Do sada je rada odvojeno, pa je jasno da je situacija bolja.

Ipak, treneri i doktori ne žele da žure, svjesni da je oporavak bio dug, kao i sama pauza zbog križnih ligamenata, te da svaki i mali pogrešan korak u istom može skupo koštati iskusnog nogometaša.

Oglasi

Perišić je bio u reprezentaciji Hrvatske za turnir u Egiput, ali Zlatko Dalić ga je odlučio poštediti. Perišić je ostao kod kuće, ali se priključio Hajduku i sigurno i sam nestrpljivo čeka prve minute.

Da li će se to desiti već protiv Dinama, ostaje da se vidi, no jasno je da se svi u Splitu nadaju tome.

Goal tvrdi da ga je teško očekivati na Evropskom prvenstvu

Popularni Goal je svrstao Perišića među igrače za koje misli da je teško očekivati da će nastupiti na prvenstvu.

Smatraju da je povreda toliko teška da neće biti na razini iskusni nogometaš da dadne doprinos reprezentaciji, ali naravno je itekako otvoreno.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Perišić je u Tottenhamu pružao kvalitetne partije i jasno je da ima potrebno znanje i iskustvo za velike stvari. Perišić je za reprezentaciju Hrvatske upisao 129 nastupa uz 33 pogotka.

Za Hajduk nikada nije debitovao, jer je veoma mlad otišao u inostranstvo, još kada je bio kadet. Krenuo je put Francuske, a zatim igrao i u Belgiji, Nejmačkoj, Italiji...

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi