Najveći hrvatski derbi: Dinamo se golom iz penala spasio na Poljudu

Remi Hajduka i Dinama

Najveći hrvatski derbi: Dinamo se golom iz penala spasio na Poljudu

E. Ganibegović

Na Poljudu je upravo završen meč Hajduka i Dinama u okviru 14. kola HNL-a, a dva velika rivala na kraju su podijelila po bod, bilo je 1:1.

Prvo poluvrijeme pripalo je Hajduku, a prvo veće uzbuđenje vidjeli smo u 22. minuti. Melnjak je ubacio na Biuka, a on glavom šutira pokraj gola.

Nedugo zatim, Livaja je pred golom dobio loptu i pucao iz prve, no njegov šut odlazi pored gola. VAR je u tim momentima pregledavao tu situaciju zbog mogućeg penala, no ništa nije dosuđeno.

Prvi pokušaj Dinama tek u 24. minuti kada je Oršić šutirao visoko preko gola, a tri minute nakon toga poveo je Hajduk. Krovinović je izveo korner i na prvoj stativi pronašao Melnjaka, koji je klizeći loptu prebacio na drugu stativu gdje se našao Livaja te bez problema pogodio za 1:0.

Mogao je Hajduk do drugog gola u 42. minuti. Livaja je povratnom loptom pronašao Vukovića koji šutira direktno u Livakovića.

Prvi šut Dinama u okvir gola tek u 56. minuti. Oršić je pokušao, ali Sentić brani. Nagovještaj je to bio bolje igre Modrih u drugih 45 minuta.

Oglasi

Trenutak odluke u 69. minuti. Baturina je uzeo loptu Elezu i ubacio pred gol, a Petković je bio u duelu s Awaziemom, nakon čega je pao. Sudac nije ništa svirao, no VAR se oglasio nakon kratkog vremena i sudac je otišao pregledati snimak.

Pajač je odlučio da ima elemenata za penal, koji je izveo Bruno Petković. Vrlo hladnokrvno je pogodio, poslao Sentića u jedno, a loptu u drugu stranu za konačnih 1:1.

Awaziem je dobio žuti karton, a zbog bure protesta isključen je pomoćni trener Hajduka Goran Karoglan.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine, Luka Menalo, svih 90 minuta presjedio je na klupi za rezervne igrače nakon što se konačno vratio u tim nakon povrede zbog koje je propustio osam utakmica Dinama i utakmice reprezentacije protiv Crne Gore i Rumunije u Ligi nacija. 

Dinamo je tako ostao jedini neporežan tim u Hrvatskoj ove sezone i s 35 bodova je prvi na tabeli, s osam više od drugog Hajduka. 

U narednom kolu Hajduk gostuje u Zagrebu kod Lokomotive, dok Dinamo gostuje u Osijeku. Prije toga, Hajduk za pet dana ima odigrati zaostalu utakmicu 4. kola protiv Gorice.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

HNL, 14. kolo:

Hajduk - Dinamo 1:1 (Livaja 27'; Petković 73' (P))

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi