Trener Hajduka: Ovo je potvrda da smo moćni; Jakirović: Prvenstvo je maraton
Foto: Jakov Prkic / CROPIX

Izjave nakon derbija na Poljudu

Trener Hajduka: Ovo je potvrda da smo moćni; Jakirović: Prvenstvo je maraton

Edmir Škorić

Stižu prve reakcije nakon što je Hajduk u velikom derbiju na Poljudu sa 1:0 savladao Dinamo.

Golom Emira Sahitija Hajduk je srušio Dinamo na prepunom Poljudu i ponovo zasjeo na vrh tabele. Ovo je druga pobjeda Splićana nad najvećim rivalom ove sezone.

"Svaka pobjeda je u tom trenu najslađa. izborena je fanatičnom borbom, ne toliko lijepim nogomet. Kad si pošten, sreća te pomazi. Uživao sam cijelu sedmicu. Dinamo je dominirao u posjedu, no što se tiče velikih šansi bilo je li-la. Teren je bio loš, spor, na njemu je teško igrati neki nogomet.

Kad jednom pobijediš, to je iznenađenje. Drugi put je potvrda da si moćan. Sad ćemo uživati, a onda ćemo pripremati utakmicu s Rijekom. Teren? Nemoguće je koliko se ljudi trude, no imali smo problem s bakterijom. Lopta skače i ne ide. Nemojte shvatiti ovo kao ispriku, kako je nama, tako je i protivniku.

Nedostajalo nam je fluidnosti, ali izvukli smo na karakter. Sve u svemu, treba naučiti nešto iz ovoga. Na kraju smo mogli zabiti i drugi gol. Moramo trenirati, Žaper i Trajkovski nas podignu kad uđu, ali još nisu spremni za cijelu utakmicu.

Oglasi

Nisam bio zadovoljan prije zamjena, nedostajalo mi je energije, bili smo pasivni. Dvije zamjene su nas promijenile. Utakmica nije bila lijepa, ali bolje pobijediti u lošoj partiji nego izgubiti u dobroj.

Sahiti? Baš mi je drago. Bio mu je jako teško, krilo Hajduka bez gola i asista u deset utakmica zaredom. Ti kao krilo Hajduka moraš svaku drugu utakmicu imati gol ili asist. Ali kako je danas grizao... Ima netko gore tko sve vidi. Drago mi je zbog njega. Njegova dva gola su nam donijela šest bodova.

Imamo mi naše probleme. Imamo prostora za napredak. Istra i Gorica bile su šok. Tu smo se okrenuli. Treninzi, disciplina... Vratili smo se bazi, a onda treba sve graditi od temelja. Prvi put nisam znao koga bih stavio. Svi su me provocirali na treningu koga staviti, nisam znao koga bih. Nastavit ćemo jako trenirati, idući vikend je već dobra utakmica. Morat ćemo pokazati kvalitetu protiv Rijeke.

Jadranski derbi? Poslije svake utakmice čovjek nešto nauči. Rekao sam momcima: 'Svaka čast.' Moramo dići fiziku, učvrstiti obranu... Pomazilo nas je, ali to se zasluži. Ovaj Hajduk može bolje, sve ćemo napraviti za to. Nadamo se da možemo drugi put pobijediti Rijeku. Imaju odličan teren, bit će svi preduvjeti za dobru utakmicu. Pripremat ćemo se kako bismo bili pravi", rekao je Leko.

Sergeju Jakiroviću, treneru Dinama, ostalo je jedino da čestita domaćinu na pobjedi.

Oglasi

"Čestitam na fer i korektnoj igri, derbi je bio gledljiv. Kontrolirali smo utakmicu, možda smo trebali biti odlučniji. Zaspali smo u situaciji koju smo očekivali, Hajduk to često radi. Nažalost, primili smo gol. Pokušali smo sve kako bismo izjednačili, ali nismo uspjeli. Nema očajavanja.

Očekivano je bila tvrda utakmica. Kako je utakmica odmicala, tako smo preuzeli igru. Nedostaje mi odlučnosti, moramo biti konkretniji s loptom u zadnjoj trećini. Petković? Želio je igrati, nismo mu to mogli onemogućiti. Obnovio je ozljedu zadnje lože, vidjet ćemo sutra kakva je šteta. Probali smo s Drmićem i Kulenovićem.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Bacili smo sve u napad, ne mogu reći da dečki nisu pokušavali. Jednostavno, večeras nije išlo. Prvenstvo je maraton. Nema predaje, idemo dalje. Imamo dvije utakmice manje u odnosu na ostale, a jednu u odnosu na Rijeku i Hajduk. Napravit ćemo sve da se izravnamo.

Ademi? Dogovorili smo se da će ući kasnije. Pokazao je da će biti od velike koristi. Da, čeka nas Europa, zato i kažem da nema očajavanja. Čeka nas zahtjevna utakmica s Ballkanijem, na lošem terenu. Istra nakon toga? Vidjet ćemo, dolaze na Maksimir i dat ćemo sve od sebe da pobijedimo", zaključio je Jakirović.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi