Navijači Hajduka se nadali velikom pojačanju iz Lazija, on ih "ispalio" zbog Bundesligaša
FOTO: EPA

Odlučio da ode u Njemačku

Navijači Hajduka se nadali velikom pojačanju iz Lazija, on ih "ispalio" zbog Bundesligaša

Esmer Oštraković

Nadali su se navijači Hajduka da će se desiti još jedan veliki povratak u njihovu ekipu, ali kako stvari stoje od toga neće biti ništa.

Naime, Toma Bašić, veznjak koji ima 27 godina otpisan je u ekipi Lazija, te su se u Hajduku nadali da će ga uspjeti vratiti u klub.

On je ove sezone odigrao samo devet minuta u Kupu Italije i svima je jasno da Maurizio Sarri ne računa na njega.

Bašić je u ekipi Lazija stigao iz Bordeauxa 2021. godine za sedam miliona eura, a za ovaj klub odigrao je 70 utakmica, te je postigao dva gola i upisao dvije asistencije.

Njegov ugovor sa timom iz Rima vrijedi još dvije i pol godine, ali svima je jasno da će on ovog mjeseca promijeniti klub.

Oglasi

Bašić je igrao u Hajduku u koji je stigao sa 18 godina iz NK Zagreb, te je za tim iz Splita odigrao 75 utakmica u kojima je postigao 11 golova, te dodao 14 asistencija.

Upravo iz Hajduka je otišao u Boredaux za 3.8 miliona eura, a navijači Hajduka nadali su se da će se ovog mjeseca vratiti u njihov klub.

Iako ga se Lazio želi riješiti kako bi doveo drugog veznog fudbalera, od povratka u Hajduk neće biti ništa.

Razlog je interes Bundesligaša, ekipe Freiburga koja ga želi dovesti na posudbu, a navodno je cijela stvar već dogovorena.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Nešto ranije se Bašić povezivao sa prelaskom u Augsburg, ali je ipak odlučio da ostane i da se proba nametnuti u Laziju.

To se nije desilo, te će sada napustiti klub, ali neće se vratiti u Hajduk, nego ide u Bundesligu.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi