Hajduk ima novog trenera, čeka se potvrda

Nakon smjene Damira Burića

Hajduk ima novog trenera, čeka se potvrda

U Hajduku su, čini se, riješili pitanje trenera nakon smjene Damira Burića.

Pauza u hrvatskom prvenstvu donijela je velike promjene u Hajduku. Nakon što je Mario Stanić postao savjetnik za sportsku politiku, a Ivan Kepčija sportski direktor, u narednim danima će biti imenovan i novi trener na Poljudu.

Blijede igre i loši rezultati presudili su Damiru Buriću kojeg će, gotovo pa sigurno, na klupi Hajduka naslijediti nekada sjajni defanzivac Igor Tudor kojem će to biti drugi mandat u matičnom klubu.

U prilog takvim najavama idu i informacije koje je objavio ugledni italijanski novinar Gianluca Di Marzio. On tvrdi kako je Tudor prije nekoliko trenutaka raskinuo ugovor s Udineseom i da je već dogovorio sljedeći angažman, a riječ je upravo o Hajduku koji bi uskoro trebao i ozvaničiti posao.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Tudor je inače otkaz u Udineseu dobio još u novembru, ali u takvim okolnostima italijanskim klubovima je "rastanak" obično jeftinija opcija od jednokratnog isplaćivanja odštete.

Podsjetimo, Tudor je prethodno Hajduk vodio od 2013. do 2015. godine.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi