Staniću posao u Hajduku: Sve se gleda kroz konotacije Dinama, ali bio sam i u Parmi, Želji...

Sarajlija dobio novu funkciju

Staniću posao u Hajduku: Sve se gleda kroz konotacije Dinama, ali bio sam i u Parmi, Želji...

S. Mlaćo

Nekadašnji član Željezničara i rođeni Sarajlija Mario Stanić danas je postao savjetnik u HNK Hajduk.

Ivan Kepčija je izabran za novog sportskog direktora, a još uvijek poznat status trenera Burića.

"Imamo jasnu viziju koja se poklapa s predsjednikom. Hajduk se nalazi na prekretnici, ili će nastaviti pratiti tržište ili se okrenuti sebi. Volio bih biti dio politike kluba koja ne prati politiku nego je stvara. Prije 30 godina debitirao sam ovdje kao igrač. Nije lako biti igrač Hajduka, tu su veliki pritisci i najveći gušt. Kratak je put od raja do pakla", kazao je Stanić, prenosi Index.hr.

Jedan dio karijere proveo je u Dinamu, ljutom Hajdukovom rivalu.

"Dinamo je bio etapa u mom životu i to je poglavlje završeno. Znam da se sve gleda kroz konotacije Dinama, ali bio sam i u Chelseaju, i Parmi, u Želji... Naša je ideja da se ne zamaramo Dinamom, nego nama samima. To je naša želja i vizija.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Sve je proces. Nisam došao do liga petice preko noći. Najvažnije je imati holistički pristup. Pokušat ćemo se bazirati na temeljima Hajduka koji su ranije doneseni. Nećemo ludovati na tržištu. Ako se nešto može dobiti kvalitetno, onda da, ali fokus je na nama i omladinskom pogonu", dodao je 47-godišnji Stanić.

Stanić je igračku karijeru završio u engleskom Chelseaju, a u 55 navrata nosio je dres reprezentacije Hrvatske.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

milivoje
Plavi brat,vrh lik
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi