Šok na Poljudu: Lisica u 101. minuti zabio za pobjedu Istre i spustio Hajduk na zemlju!
Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Hajduk kiksao na domaćem terenu

Šok na Poljudu: Lisica u 101. minuti zabio za pobjedu Istre i spustio Hajduk na zemlju!

Esmer Oštraković

Veliki kiks napravila je ekipa Hajduka u okviru 7. kola SuperSport HNL-a na domaćem terenu protiv Istre 1961. Konačan rezultat bio je 1:0 za ekipu Istre.

Već u trećoj minuti prva prilika za domaće. Ojija je prebacio loptu do Krovinovića koji je bio sam, ali sa pet metara puca preko gola.

Tri minute kasnije fenomenalna šansa za Istru. Mario Čuić je šutirao glavom, ali je pogodio prečku.

Lud početak utakmice nastavljen je zicerom u 8. minuti. Melnjak izlazi sam pred Majkića, ali golman Istre fenomenalno brani.

Sa prilikama se onda odmorilo do 26. minute, a tada je viđen novi zicer za Hajduk. Livaja je ukrao loptu, sa desetak metara sjajno šutirao, ali lopta ide malo preko gola.

Oglasi

Nova nevjerovatna situacija pred golom Istre u 32. minuti. Livaja je bio u čistoj prilici, ali je Marešić nekako spriječio da lopta uđe u gol.

Hajduku je gol poništen u 41. minuti. Melnjak je zabio, ali sudije kažu da je bio u nedozvoljenoj poziciji.

Početkom drugog poluvremena Hajduk postiže novi gol, ali je i on ponište. Razlog je ponovo nedozvoljena pozicija, ovaj put je neoprezan bio Livaja.

Kako se bližio kraj utakmice Hajduk je sve više i više napadao, ali jednostavno nisu uspjeli postići gol.

U jeku napada Hajduka desila se situacija koja je šokirala domaće igrače i navijače. Naime u 101. minuti utakmice Lisica je postigao gol za pobjedu Istre.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Naravno Hajduk nije imao vremena da se vrati u utakmicu, te su upisali poraz na svom terenu.

Vidjećemo da li će ovaj kiks tima sa Poljuda uspjeti sutra iskoristiti Dinamo.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Frane
Bahahahha, dva luzera Hajduk i Velež, neće više imati kome čestitati ni jedni ni drugi, tu im je i filijala Široki, kakva trojka kakvi moćnici, opet će Zrinjski sam protiv svih više trofeja uzeti nego oni skupa ove sezone.
1 1
pero98
Čestitke Istri.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti