Perišić je među otpisanima u Tottenhamu, u Splitu se budi nada

Da li će obući dres Hajduka?

Perišić je među otpisanima u Tottenhamu, u Splitu se budi nada

Samir Mlaćo

U Tottenhamu se na sve načine pokušavaju riješiti Ivana Perišića.

Perišić ima ugovor, ali nije u planovima stručnog štaba. Tako je već odavno, a istovremeno navijači Hajduka sanjaju da će Perišić raskinuti ugovor i doći na Poljud.

Perišić svojevremeno nije debitovao za prvi tim Hajduka, kao mlad je otišao u Francusku, te ima veliku želju da to do kraja karijere i ostvari.

Ugovor sa engleskim timom ima do kraja sezone, a on je ove sezone u Premier ligi nastupao za samo tri ligaške utakmice. Prosjek je bio 22 minute.

Telegraph prenosi da je Perišić otpisan i da nije u planovima stručnog štaba. Pored njega na istoj listi su i Hugo Lloris, Hojbjerg, Regulion, Sanchez...

Oglasi

Perišić ima sjajna primanja u Tottenhemu pa mu i nije problem što ne igra.

To ga i drži u Engleskoj, te vjeruje da će uspjeti se izboriti i za veću minutažu.

"Pošteno je reći da je ekipa prevelika i da ima momaka koji će tražiti priliku negdje drugo. Ja nisam uključen u te poslove. Sve ćemo vidjeti naredne sedmice", rekao je nedavno trener Tottenhama Postecoglou.

U bogatoj karijeri Ivan Perišić je pored Tottenhama nastupao još za Roeselare, Club Brugge, Borussiju iz Dortmunda, Wolfsburg, Inter i Bayern.

Za reprezentaciju Hrvatske nastupio je 127 puta i zabio je 33 gola, te je učestvovao u velikim uspjesima na prethodna dva Mundijala u Rusiji i Kataru.

Sa nestrpljenjem sve prate navijači Hajduka, potajno se nadaju da će Perišiću 'puknuti film' i da će krenuti put Poljuda.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Tamo bi sigurno imao status kao Marko Livaja i bio bi to doček za pamćenje, nešto što u Engleskoj sigurno neće doživjeti.

Hajduk nakon pet kola u prvenstvu ima maksimalan učinak i drži lidersku poziciju.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi