Na Poljudu muk, a igrač Istre nepomično leži na terenu: Prekršaj za zatvora, sudija sve šokirao

Na Poljudu muk, a igrač Istre nepomično leži na terenu: Prekršaj za zatvora, sudija sve šokirao

Endin Čaušević

Istra je sinoć na Poljudu šokirala Hajduk jer je uspjela golom u sudijskoj nadoknadi da dođe do pobjede što niko nije očekivao. Koliko su igrači Hajduka bili nervozni pokazao je i brutalan prekršaj Zvonimira Šarlije koji je nogom u glavu udario Antu Ercega.

Hajduk je protiv Istre bio apsolutni favorit i svi su vjerovali da će Splićani doći do nova tri boda s kojima će se učvrstiti na prvom mjestu na tabeli, no na kraju navijači ovog kluba šokirani su napustili Poljud.

Istra je pružila sjajan otpor Hajduku i u 101. minuti meča gosti iz Pule uspjeli su da šokiraju domaćina kada su zabili pogodak za 1:0 koji je odlučio utakmicu i Istri donio tri velika boda.

U 11. minuti sudijske nadoknade junak gostiju bio je Lisica koji je zatresao mrežu Hajduka na asistenciju Ercega, a tada je nastao potpuni muk na Poljudu jer je svima bilo jasno da je njihov tim pred porazom.

Igrači Hajduka su se propisno ispromašivali u ovoj utakmici i nevjerovatno je kako nisu uspjeli da zabiju pogodak iz svih tih zicera.

Oglasi

Na kraju se nervoza uvukla u redove kluba iz Splita, a to je najbolje pokazala situacija iz 91. minute kada je Šarlija napravio brutalan prekršaj nad Ercegom i sva sreća je da igrač Istre nije teže povrijeđen.

Šarlija je u jednoj situaciji umjesto lopte nogom napucao u glavu igrača Istre koji se odmah srušio na teren i ostao je nepomično ležati.

Igrači oba tima odmah su zatražili da ljekari uđu na teren, te je Ercegu ekspresno ukazana pomoć jer se činilo da je ostao i bez svijesti nakon udarca.

Brutalan prekšraj Šarlije zbog kojeg je dobio samo žuti karton pogledajte OVDJE. Mnogi smatraju da je igrač Hajduka zaslužio isključenje, no glavni sudija tako nije mislio.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Na svu sreću Erceg je uspio da stane na noge i nastavi utakmicu, a deset minuta kasnije upravo je on asistirao Lisici za pogodak koji je zadao veliki udarac Hajduku, a Istri je donio tri velika boda na Poljudu.

Hajduk je ostao prvi sa 15 osvojenih bodova, dok je Istra sada šesta sa sedam bodova.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi