Kakav "šamar" Torcidi je dao Robert Prosinečki, tačno je znao šta ih najviše boli
Zeljko Puhovski / CROPIX

Odgovor bivšeg selektora BiH na uvrede

Kakav "šamar" Torcidi je dao Robert Prosinečki, tačno je znao šta ih najviše boli

Edmir Škorić

Bivši selektor Bosne i Hercegovine, Robert Prosinečki, doživio je uvrede nedavno na utakmici Rudeša i Hajduka, pošto su mu navijači splitskog tima poručili da je četnik.

Prosinečki je trener Rudeša, koji je povećao cijene ulaznica upravo pred gostovanje Hajduka. To je zasmetalo gostima, pa je Torcida imala poruku:

"10 eura, može, hvala. Ipak, četniku nije plaća mala". Odnosilo se to očito na Prosinečkog, koji je sa Crvenom zvezdom bio prvak Evrope.

Rudeš je putem Facebooka osudio takvo ponašanje priopćenjem, a direktor kluba Stipe Čondrić naglasio je: "Malo je reći da sam razočaran. Ovo jest najružnije ispoljavanje primitivizma i nekulture. Nažalost, slušati uvrede Torcide prema našem treneru, dijelu naše nogometne obitelji, uz jednako sramotnu poruku na transparentu upućenu svima u klubu, ali prije svega legendarnom hrvatskom reprezentativcu, nikako ne ide na čast navijačkoj skupini."

Prosinečki se kratko osvrnuo na tu poruku Torcide u razgovoru za Antenu Zadar, pa je kazao:

Oglasi

"Ružno je i nije ugodno, ali sve je već rečeno s tim transparentom. To ide na dušu Torcidi, ali ne znam zbog čega, vjerovatno zbog Marka Livaje. Stojim iza toga što sam rekao o njemu, Livaja je dobar igrač, ali se ne može tako ponašati. Šta ima veze to što sam rekao. Pa šta se ovdje ništa ne smije reći?", pita se Robi i nastavlja:

"Uostalom, svako ima pravo na svoje mišljenje. Zar smo trebali Vedrana Ćorluku razapeti zbog toga što je rekao kako je Mislav Oršić bolji od Livaje? Je*em mu mater, ja to ne razumijem", rekao je Prosinečki i dodao:

"Vi ste dolje u problemu jer ste frustrirani što 18 godina niste osvojili prvenstvo! Normalno je da se onda događaju ovakve stvari. Osamnaest godina već govorite da ćete biti prvaci, ali niste! Što se tiče Torcide, njihova navijanja, punog stadiona i euforije, to je dobro za hrvatski nogomet."

Hajduk je trenutno na vrhu tabele sa maksimalnih 15 bodova iz pet kola, dok Dinamo ima sedam i utakmicu manje. Rudeš Roberta Prosinečkog na samom je dnu sa jednim bodom i sa čak pet poraza.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Rudeš već sada djeluje zreo za ispadanje u 2. HNL, a pitanje je koliko će još Prosinečki biti na klupi ovog tima, s obzirom na rezultate koji su u najmanju ruku katastrofalni.

Hajduk će u sedmom kolu narednog vikenda ugostiti Istru, ima priliku da nastavi svoj sjajan niz pobjeda, dok će Rudeš nove bodove za spas tražiti protiv Gorice na svom stadionu.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BAJSJECAR1977
Zato su svi dole na crystal methu...a čitav herion su več pokonzumirali...
3 0
HBSC
Waaaaaaaooooooo kakav samar nevjerovatno,eto nece doci sebi godinama. E novinarcicu glupane jedan
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi