Šta su radili Messi i Neymar dok je trajala dodjela Zlatne lopte?

Nisu bili previše zainteresovani za izbor najboljeg

Šta su radili Messi i Neymar dok je trajala dodjela Zlatne lopte?

Endin Čaušević

Hrvatski fudbaler Luka Modrić izabran je za najboljeg igrača svijeta za 2018. godinu u izboru France Footballa, te je u svoju vitrinu trofeja dodao i Zlatnu loptu.

Modrić iza sebe ima sjajnu godinu s Real Madridom i Hrvatskom, te je u izboru za Zlatnu loptu slavio ispred bivšeg saigrača Cristiana Ronalda i napadača Atletico Madrida, Antoinea Griezmanna. Ipak, mnogi smatraju da Modrić nije zaslužio ovu nagradu ispred Messija i Ronalda čija dominacija je trajala čak deset godina.

Messi je u ovom izboru završio tek na petom mjestu, no sigurno da je najveće razočarenje plasman Neymara koji je bio na 12. pozciji. Neymar je u PSG prešao kako bi postao najbolji igrač svijeta, ali je trenutno miljama daleko od toga.

Ono što je naljutilo mnoge jeste činjenica da Messi, Ronaldo i Neymar nisu došli na ceremoniju dodjele Zlatne lopte, a to se posebno odnosi na Neymara koji živi u Parizu gdje je i održana ceremonija. Messi i Neymar su bili aktivni na društvenim mrežama tokom dodjele, te su otkrili šta trenutno rade i da ih baš i nije zanimalo šta se dešava u Parizu. Messi se družio sa svojim sinovima, dok je Neymar igrao "Call of Duty".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi