Cijeli Split na nogama: UEFA donijela odluku koja je bacila u trans navijače Hajduka
Foto: UEFA

Odličan potez

Cijeli Split na nogama: UEFA donijela odluku koja je bacila u trans navijače Hajduka

E. Čaušević

Juniori Hajduka za mjesec dana igraju jednu od najvećih utakmica u historiji ovog kluba i to u polufinalu Omladinske Lige prvaka protiv Milana. UEFA je danas saopštila da je donijela promjenu oko toga gdje će se meč odigrati, a to je izazvalo dodatnu euforiju kod navijača kluba s Poljuda.

Juniori Hajduka su ove sezone sigurno najljepša priča u Omladinskoj Ligi prvaka jer niko ni slutio nije da klub iz Splita može da se plasira među četiri najbolje ekipe u Evropi.

Hajduk je prošle sedmice oduševio fudbalski svijet pobjedom u meču četvrtfinala ovog takmičenja u gostima protiv Borussije Dortmund.

Splićani su slavili nakon penala na Signal Iduna Parku gdje su imali ogromnu podršku svojih navijača. Uspjeh Hajduka se slavio i na Poljudu, ali su navijači bili tužni što ne mogu u najvažnijoj utakmici bodriti svoj klub onako kako su planirali.

Naime, završnica se igra u Švicarskoj i meč Hajduk - Milan trebao se odigrati u Nyonu na stadionu koji ima kapacitet od 5.000 mjesta. To je navijače Hajduka razočaralo jer su oni u ogromnom broju željeli da dođu i bodre juniore svog tima u utakmici godine.

Iz Hajduka su zbog toga imali posebnu molbu za UEFA-u, a na kraju je u sve bio uključen i predsjednik te organizacije Aleksander Čeferin koji je na kraju odlučio da izađe u susret klubu s Poljuda.

Oglasi

Hajduk je tražio da se ova utakmica igra na nekom većem stadionu kako bi navijači ovog kluba došli u što većem broju, te je UEFA to uvažila.

Kako pišu hrvatski mediji odlučeno je da će se meč Hajduka i Milana igrati u Genevi na stadionu Stade de Geneve koji ima kapacitet od 30.000 mjesta i očekuje se da Splićani imaju znatno veću podršku.

Matches de l'équipe nationale – La Suisse peut venir en Romandie cet  automne | Tribune de Genève

Prema ovim informacijama očekuje se 21. aprila na ovom meču oko 10.000 navijača Hajduka i ta brojka bi mogla biti i veća.

Da se meč igrao u Nyonu onda bi navijači Hajduka dobili tek nešto više od 1.000 ulaznica što je drastična razlika.

Sada je već jasno da će juniori Hajduka imati nevjerovatnu podršku u polufinalu Omladinske Lige prvaka, a da li će uspjeti napraviti novu senzaciju i plasirati se u veliko finale ostaje nam da vidimo.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

MaDaj
Svaka čast malcima ali ih sreća nosa zadnje dvije tekme,
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi