Sudijska komisija HNS-a kontra Hajduka, navijači rigaju vatru: "Da je loptu odnio u naručju doma..."

"Kuha" se u Hrvatskoj

Sudijska komisija HNS-a kontra Hajduka, navijači rigaju vatru: "Da je loptu odnio u naručju doma..."

Adnan Beganović

Mnogo prašine u Hrvatskoj je podiglo objašnjenje Sudijske komisije za odluku o poništenom pogotku Osijeku u duelu sa Hajdukom. Komisija smatra da je Osijek oštećen, a navijači Hajduka ne mogu da vjeruju svojim očima šta čitaju.

Odavno elitni rang hrvatskog fudbala nije bio zanimljiviji. U samom vrhu nalaze se Rijeka, Hajduk i Dinamo, te će se ove momčadi boriti na naslov prvaka.

Naravno, pod lupom će biti i sudijske odluke na utakmicama pomenutih timova i sasvim sigurno će se o njima mnogo govoriti u tamošnji medijima, te na društvenim mrežama.

Jedna, iz drugog dijela sezone i to ona sa meča Osijek - Hajduk, kada je domaćinu poništem pogodak, izazvalo je mnogo pažnje, a svoj komentar su dali i iz Sudijske komisije SuperSport HNL-a na čijem čelu se nalazi Bruno Marić.

Marić i društvo su analizirali situaciju koja je prethodila Osijekovom pogotku. Glavni sudija meča nije dosudio igranje rukom fudbalera Osijeka Darka Nejašmića i u nastavku akcije je Ramon Mierez pogodio za veliko slavlje domaćina.

No, oglasio se VAR, a nakon što je pregledao snimak sporne situacije sudija Igor Pajač je poništio pogodak, odnosno dosudio je igranje rukom. Iz Sudijske komisije su objasnili ovu situaciju, te su naveli da je Osijek oštećen, odnosno da je Pajač pogriješio.

Oglasi

Salve uvreda za Brunu Marića

"Incident u kojem je igrač Osijeka rukom ostvario kontakt s loptom nije prekršaj “kažnjive igre rukom”. Uz razmatranja PNI-e da je ruka u analiziranom incidentu jasno potporna, da lopta prema ruci dolazi neočekivano upućena od suparnika s minimalne distance, da igrač nije mogao izbjeći kontakt s loptom, te da je igrač Osijeka ostvario kontakt s loptom u potpuno prirodnoj kretnji ustajanja s podloge, KNS HNS-a intervenciju VAR suca smatra neopravdanom, a interpretaciju suca utakmice tijekom pregleda OFR snimka neispravnom", istakli su iz Sudijske komisije.

Njihovo objašnjenje je izazvalo lavinu bijesa među navijalima Hajduka, koji zapravo ne mogu vjerovati da iz Sudijske komisije tvrde da je Osijek oštećen.

Navijači Hajduka ogorčeni na rad Sudijske komisije

Društvene mreže su pune komentara, a izdvojit ćemo neke od njih.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"Ovi suci vjeruju da je Zemlja ravna ploča jer teren je definitivno bio ravan". "I onda svi oko nas sude po Europi, a naši? Bravo sudačka organizacija HNS-a, ma nema smisla uopće trošiti riječi na neznalice". Da je loptu odnio u naručju doma, također ne bi bilo igranje rukom".

"Brunek je ikona! Ja ga obožavam, jer je slika i prilika ove države i šta u njoj prolazi. Beskrupulozno smeće, nesposoban, korumpiran, bez imalo morala". "Suci iz Slovenije i Srbije sude finala europskih kupova. Jučer sudac iz BiH sudi Ligu prvaka. Sutra sudac iz CG sudi u Milanu EL. Meanwhile in Croatia: "Nije ruka kad igrač dvaput igra rukom i time stvori sebi prednost nego je ruka kad Sudačka komisija kaže da je ruka".

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi