Ono što je Nikola Kalinić izveo na Poljudu u Hrvatskoj se godinama nije desilo!

Golčina za pamćenje

Ono što je Nikola Kalinić izveo na Poljudu u Hrvatskoj se godinama nije desilo!

E. Čaušević

Hajduk je završio niz od četiri meča bez pobjede jer je danas na Poljudu s ubjedljivih 4:0 savladao Slaven Belupo. Zablistao je posebno iskusni Nikola Kalinić koji je zabio maestralan pogodak na današnjem meču.

Nakon lošeg otvaranja drugog dijela sezone igrači Hajduka danas su konačno uspjeli da usreće svoje navijače i dođu do veoma važna tri boda u borbi za titulu prvaka Hrvatske.

Hajduk je u meču 22. kola SuperSport HNL-a uspio na Poljudu ubjedljivo da savlada Slaven Belupo sa 4:0, a trojica igrača posebno su zablistala.

To su Nikola Kalinić, Josip Brekalo i Emir Sahiti koji su najzaslužniji što je splitski klub uspio da dođe do pobjede.

Slaven Belupo uspio je da odoli napadima Hajduka u prvom dijelu i kada se činilo da neće biti golova u prvih 45 minuta domaći tim je u sudijskoj nadoknadi uspio da povede sa 1:0.

Oglasi

Brekalo je bio asistent, a maestralan pogodak zabio je Kalinić koji je svojom majstorijom digao na noge cijeli Poljud.

Kalinić je pokazao svima kakav je majstor jer je izveo fantastičan volej koji dugo nije viđen na terenima u Hrvatskoj. Fantastičan pogodak napadača Hajduka možete POGLEDATI OVDJE.

U drugom poluvremenu na scenu su stupili Brekalo i Sahiti koji su riješili pitanje pobjednika u današnjem okršaju.

Brekalo je u 48. minuti povisio na 2:0 upravo na asistenciju Sahitija. Treći gol zabio je Kalik u 51. minuti, dok je konačnih 4:0 postavio mladi bh. reprezentativac Filip Čuić. Obje asistencije kod tih golova upisao je Sahiti.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Hajduk je ovom pobjedom izbio na čelo tabele sa 45 osvojenih bodova i ima bod više od Rijeke, ali klub s Rujevice upravo igra svoj meč u gostima protiv Gorice.

Jučer je Dinamo ponovo napravio kiks jer je u okršaju protiv gradskog rivala Lokomotive osvojio samo jedan bod odigravši 2:2.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bronson94
Sam sebi "asisitirao"
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi