Rijeka "zaledila" Hajduk na Poljudu!

Gosti slavili sa 3:1

Rijeka "zaledila" Hajduk na Poljudu!

E. Čaušević

Fudbaleri Rijeke večeras su u gostima pobijedili Hajduk sa 3:1 u derbiju 25. kola HNL-a.

Navijači Hajduka su s velikom euforijom dočekali derbi protiv Rijeke i nadali su se pobjedi s kojom bi ostali u samom vrhu tabele, ali su ih gosti uspjeli šokirati s tri boda napustiti Poljud.

Rijeka je odigrala odlično u prvom poluvremenu u kojem su igrači Hajduka izgledali dosta bezidejno na terenu.

Gosti s Rujevice do prednosti su došli u 17. minuti kada je Krešić bio asistent, a mrežu Hajduka zatresao je Josip Drmić za 1:0.

Rijeka je do drugog gola stigla u 33. minuti. Ovaj put gol za goste zabio je Vučkić koji je pogodio za 2:0 i veliku prednost Rijeke.

Hajduk je u drugom dijelu bacio sve karte u napad. Nadu navijačima splitskog kluba vratio je Marko Livaja koji je u 69. minuti smanjio na 2:1 i činilo se tada da bi Hajduk mogao barem da dođe do boda.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Međutim, u samom finišu meča Rijeka je riješila pitanje pobjednika. Gosti su u 86. minuti stavili tačku na ovaj meč kada je Krešić pogodio za konačnih 3:1 i tako donio velika tri boda svom timu.

Rijeka je sada prestigla Hajduk na tabeli i treća je sa 49 bodova, dok je klub s Poljuda na četvrtoj poziciji sa dva boda manje.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

pero98
Bravo decki idemo po titulu. FF
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi