Hajduk rođendan proslavio pobjedom, Mujakić zaigrao na Poljudu i dobio crveni karton

Bh. štoper debitovao za Bijele

Hajduk rođendan proslavio pobjedom, Mujakić zaigrao na Poljudu i dobio crveni karton

A. Čaušević

Hajduk je svoj 109. rođendan proslavio minimalnim trijumfom nad Lokomotivom. Na punom Poljudu i odličnoj atmosferi je bilo 1:0. 

Bh. štoper Nihad Mujakić je dobio priliku da zaigra od prve minute, a debi u dresu splitskih Bijelih nije odigrao do kraja jer je dobio crveni karton.

Hajduk je od početka utakmice preuzeo incijativu te počeo s napadima, međutim izraztih prilika za postizanje gola nije bilo.

Poljud je "eksplidrao" u 28. minuti. Jedan dubinski pac Caktaša se odbio do Edouka koji je pretrčao Kolingera i mirno pogodio za vodstvo domaćih.

Gosti iz Zagreba su se probudili na početku nastavku, dobru priliku je imao Jakić, međutim odbrana Hajduka je pravovremeno reagovala.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

U 86. minuti Mujakić je morao pod tuš. Bh. štoper je dobio direktan crveni karton nakon što je zaustavio Uzunija u dobroj poziciji za postizanje gola.

Lokomotiva je s obzirom na igrača više imala incijativu do kraja meča, ali nije uspjela postići gol pa je ostalo 1:0 za Hajduk.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Saad
Majmun je to na debiju crveni dobio haha koji retard
0 10
nedoni46
Strasnu tekmu odigrao, crveni za tim
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi