Trener Kortrijka otkrio zašto Mujakić nije uspio u Belgiji

Danas je na posudbi u Hajduku

Trener Kortrijka otkrio zašto Mujakić nije uspio u Belgiji

Prazninu na štoperskoj poziciji Hajduk je ove zime popunio dovođenjem Nihada Mujakića.

U protekloj polusezoni mladi bh. fudbaler se nije naigrao u Kortrijku i želio je po svaku cijenu otići iz Belgije, a između nekoliko klubova na kraju se odlučio za Hajduk.

Nadaju se na Poljudu kako se radi o fudbaleru koji bi mogao biti pravo pojačanje, no navijači su još skeptični, ponajviše zbog toga što je Mujakić za šest mjeseci odigrao tek dvije utakmice za Kortrijk.

Odgovor na to zašto se nije naigrao za Sportske novosti je dao Kortrijkov trener Yves Vanderhaeghe.

"Riječ je o igraču velikih tjelesnih kapaciteta, igraču jače lijeve noge, koji mora puno raditi s loptom", kazao je Yves bez okolišanja, pa nastavio:

"Istina, dobio je samo jednu priliku u ligi, i to u septembru na domaćoj utakmici protiv Mechelena. Moram reći da je momčad slabije nego inače odigrala taj susret u odbrambenom segmentu, a Mujakić nije iskoristio svoju šansu. Izgubili smo 2:3 i Mujakić je kod dva pogotka mogao puno bolje reagovati. Bilo je malo prilika za njega, jer se još uvijek nije adaptirao na zahtjeve kluba i lige u koju je bio došao. On je igrač sjajne fizike, ali nedostaje mu inicijativa u radu s loptom. U tom segmentu mora više napredovati. Treba više tražiti loptu i sudjelovati u igri."

Otkrio je kako će Kortrijk nastaviti da ga prati.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

"Kako ne, pratit će se Mujakić, pa on je igrač Kortrijka. Sportski direktor i treneri iz našeg kadra gledat će njegove igre, a što će biti dalje ovisi o tome kakvim će se pokazati u Hajduku. Vjerujem da će igranje za splitski klub biti veliko i pozitivno iskustvo za našeg stopera. Na početku će sigurno proći određeno vrijeme adaptacije, ali sigurno će taj proces biti lakši nego ovdje", mišljenja je trener Kortrijka. 

Mujakić će u Hajduku boraviti na posudbi do ljeta 2023. godine.

Top Komentari

Amarinho
Mamu mu ****m belgijsku
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi