Hajduk u sjajnoj atmosferi na Poljudu slavio sigurnu pobjedu, ali najbolje u Hrvatskoj tek slijedi!
Foto: Paun Paunovic / CROPIX

Varaždin bez šanse u Splitu

Hajduk u sjajnoj atmosferi na Poljudu slavio sigurnu pobjedu, ali najbolje u Hrvatskoj tek slijedi!

Eldar Ganibegović

Borba za titulu prvaka u Hrvatskoj se nastavlja. Hajduk je na svom terenu danas s 3:1 slavio protiv Varaždina u okviru 15. kola HNL i to u sjajnoj atmosferi na Poljudu. 

Borba za titulu prvaka u Hrvatskoj se nastavlja. Hajduk je na svom terenu danas s 3:1 slavio protiv Varaždina u okviru 15. kola HNL.

Prvu priliku na utakmici imao je Varaždin i to u 10. minuti. Vukčević je ubacio s desne strane, a Šego nadskočio obranu domaćih i s pet metara pucao ravno u Lučića.

Zaprijetio je Hajduk devet minuta kasnije. Benrahou je ubacio pred gol iz slobodnog udarca, a Livaja iz velike blizine pucao pored gola.

Nova prilika za Hajduk dvjie minute kasnije. Nesporazum Zelenike i jednog defanzivca Varaždina kod jednog ubačaja, a lopta je pala na nogu Benrahouu. Ipak, Zelenika je uspio na vrijeme pokriti gol i odbraniti udarac Marokanca.

Hajduk je u 35. minuti poveo 1:0. Strijelac je bio Rokas Pukštas. Benrahou je stigao tešku loptu na desnoj strani i ubacio pred gol, a Pukštas se krasno snašao i prevario Zeleniku za prednost domaćih.

Oglasi

Zvonimir Šarlija samo četiri minute kasnije povećava prednost domaćeg tima. Pukštas je bio najviši u skoku nakon kornera, a Zelenika je njegov udarac uspio samo odbiti do Šarlije. Hajdukov stoper uspio se snaći u gužvi i s metra udaljenosti ugurati loptu u gol.

Velika prilika za Hajduk u smiraj prvog poluvremena. Sigur se priključio u napad na lijevoj strani i Livaja ga je pronašao lijepim dodavanjem. Hajdukov desni bek je pucao, a Zelenika odbio do Benrahoua, čiji je udarac ispred gol-linije očistio Bručić.

Filip Krovinović je sve riješio u 67. minuti. Livaja je s lijeve strane lijepo pronašao Sahitija na desnoj, a on je odigrao povratnu loptu za Krovinovića, koji je udarcem iz prve matirao nemoćnog Zeleniku.

Varaždin smanjuje na 3:1 sedam minuta prije kraja. Autogol Filipa Uremovića je to bio. Marko Vukčević je ubacio s desne strane, a Uremović nespretno reagovao i prevario vlastitog golmana.

NK Rijeka - GNK Dinamo Zagreb

Ono najbolje za danas u Hrvatskoj tek slijedi. Na Rujevici od 19 sati Rijeka dočekuje zagrebački Dinamo, koji s klupe predvodi bh. stručnjak Sergej Jakirović.

Nakon meča na Poljudu, a uoči meča na Rujevici, Hajduk je s 15 utakmica i 33 boda prvi na tabeli. Rijeka ima šest bodova i dva meča manje, dok Dinamo ima 12 mečeva i 23 boda.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

HNL, 15. kolo:

Hajduk - Varaždin 3:1 (Pukštas 35', Šarlija 39', Krovinović 67'; Uremović 83' (AG))

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi