Barišić se jeste povrijedio, ali zato sjajne vijesti za selektora dolaze iz Turske i Mađarske
Povratnici među reprezentativce BiH danas su asistirali.

Dobri nastupi bh. reprezentativaca

Barišić se jeste povrijedio, ali zato sjajne vijesti za selektora dolaze iz Turske i Mađarske

Eldar Ganibegović

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine mogla bi biti oslabljena neigranjem Adriana Leona Barišića koji se danas povrijedio, ali zato iz Turske i Mađarske stižu lijepe vijesti za selektora Savu Miloševića.

Za 11 dana, 21. marta 2024. godine, naša fudbalska reprezentacija igrati će utakmicu polufinala baraža za EURO. Na Bilinom polju će protivnik biti Ukrajina.

Nažalost, danas selektoru i svima nama iz Švicarske dolaze loše vijesti. Adrian Leon Barišić se povrijedio i pitanje je da li će biti spreman za predstojeće akcije.

Hajradinović prvo ime među asistentima u Turskoj, asistirao i Ćivić 

Međutim, Savo Milošević i svi navijači Bosne i Hercegovine imaju razloga da budu sretni i zadovoljni zbog onoga što smo vidjeli u Turskoj i Mađarskoj danas.

U okviru 29. kola turske Super Lige Kasimpasa je nakon preokreta slavio na gostovanju kod Istanbulspora. Bilo je 1:2.

Oglasi

Preko Loshaja je domaćin vodio na poluvremenu, ali Da Costa i Ben Ouanes su pogađali u drugom za preokret i tri boda gostiju.

Za oba gola gostiju asistirao je naš nevjerovatni veznjak Haris Hajradinović. Ukupno ima 13 asistencija na kontu i prvi je strijelac lige. Prati ga Tadić s čak četiri asistencije manje.

Ne treba zaboraviti da je namjestio jedina dva gola naše selekcije u novembru protiv Luksemburga i Slovačke i za nadati se da sjajnu formu prenese i u reprezentativni dres protiv Ukrajine i Izraela/Islanda.

Što se Mađarske tiče, u okviru 24. kola OTP Bank lige Ferencvaros je s 0:2 bio bolji od Fehervara.

Sjajni Varga postigao je oba pogotka, a za drugi mu je asistirao povratnik u bh. reprezentaciju, Eldar Ćivić. Bio je to sjajan centaršut.

Újabb Varga Barnabás-fejes: a válogatott támadó megduplázta a Fradi előnyét, és saját góljainak számát a Vidi ellen. 😮‍💨✌️

Posted by M4 Sport on Sunday, March 10, 2024
Potražite više informacija na temu Super Lig:

Ćivić je, kao i Lončar, odigrao svih 90 minuta, dok su Bešić i Kodro meč presjedili na klupi za rezervne igrače.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi