Rebrova zbunili potezi Fudbalskog saveza BiH: "Ne zna se ko će igrati..."

Selektor Ukrajine

Rebrova zbunili potezi Fudbalskog saveza BiH: "Ne zna se ko će igrati..."

Edmir Škorić

Selektor ukrajinske reprezentacije Sergej Rebrov održao je press konferenciju i odgovarao na pitanja novinara, a fokus je utakmica protiv Bosne i Hercegovine koja je na programu 21. marta u Zenici.

Ukrajinci imaju izuzetno kvalitetnu reprezentaciju i žele najprije izboriti finale baraža za odlazak na Euro, a potom pet dana kasnije u finalu savladati Island ili Izrael (ovisi ko bude bolji u drugom polufinalu op.a) i naći se na smotri najboljih selekcija Starog kontinenta.

"Zahvalan sam našim klubovima što su nam dali priliku da se okupimo ranije. Zato što se reprezentacija BiH sastaje 18. marta, jer imaju samo jednog igrača iz državnog prvenstva. Imamo vremena i mnogi igrači koji igraju u inostranstvu mogu doći ranije. Samo će Mudryk doći 17., drugi će doći ranije. Imamo vremena pogledati u kakvom su stanju igrači i odlučiti ko će igrati", rekao je Rebrov.

Ima li informacija o povredi Arsenalovog fudbalera Zinčenka? Kada se vraća na teren? Podsjetimo, Zinčenko je posljednji put izašao na teren u utakmici s Liverpoolom početkom februara. Nakon utakmice, trener Gunnersa Mikel Arteta rekao je da ponovo ima problema s mišićem lista.

Ipak, Zinčenko je uvršten u sastav ukrajinske reprezentacije za martosvke utakmice.

Oglasi

"U kontaktu sam s Aleksandrom, dosta komuniciram s njim, upoznat sam s njegovom povredom. Nadamo se da će biti s nama. Ne znam hoće li biti u postavi u narednim mečevima Arsenala, to je na treneru da odluči. Imat će još dvije utakmice, ali najvažnije je da je sa prvim timom".

Jedan od novinara upitao ga je koga mogu očekivati ​​na golu u utakmici s Bosnom i Hercegovinom?

"Sada ne mogu reći. Drago mi je što Andrej Lunin u formi. Jučer sam gledao utakmicu Benfice, svi naši glavni golmani imaju dobre utakmice.To ćemo pitanje riješiti neposredno prije utakmice, jer ima još utakmica i Lige prvaka i državnog prvenstva".

O reprezentaciji Bosne i Hercegovine je imao riječi hvale, ali je spomenuo i činjenicu koja ga je očito zbunila, a to je da je bh. reprezentacija izmijenila tri selektora u samo godinu dana. Tako je Fudbalski savez BiH nehotice "zavarao" Ukrajince i Rebrova.

Oglasi

"Peto mjesto Bosne i Hercegovine nije mjesto u grupi koje su zaslužili. Ali postoji nešto. Ovo je treći selektor reprezentacije u proteklih godinu dana, a kada je došao, napravio je veliku rotaciju i gledao ko je tu. Ne zna se ko će igrati protiv nas. Svi igrači igraju u Evropi, tako da je to jaka ekipa i moramo biti spremni za to. Prije svega moramo gledati sebe i razmišljati o svojoj igri. Sve je u našoj moći.

"Ne smeta mi biti favorit. Nadam se da neće stati na put igračima. Sjećam se utakmica protiv Italije, gdje smo trebali postići gol u zadnjim minutama. Utakmica može biti i drugačija, vidjeli smo jučer u utakmici Dinama i Vereša. Morate pogledati sebe i pripremiti se. Ove utakmice odlučuju o sudbini naše zemlje na Euro-2024. Sada već imamo slično iskustvo i siguran sam da su igrači spremni."

Podsjetimo, zbog povreda na spisku Rebrova nisu bili Dynamovo krilo Andriy Yarmolenko i Shakhtarov veznjak Taras Stepanenko.

Spisak Ukrajine za play-off kvalifikacija za Euro 2024:

Golmani: Georgiy Buschan (Dynamo), Andrey Lunin (Real Madrid, Španija), Anatoly Trubin (Benfica, Portugal).

Defanzivci: Denis Popov, Alexander Karavaev (obojica Dynamo), Nikolai Matvienko, Efim Konoplya, Valeriy Bondar (svi Shakhtar), Ilya Zabarny (Bournemouth, Engleska), Vitaliy Mykolenko (Everton, Engleska), Maxim Taloverov (LASK, Austrija), Bogdan Mikhailichenko (Polesie).

Veznjaci: Georgij Sudakov, Aleksander Zubkov (oba Šahtar), Aleksander Pikhalenok (Dnjepr-1), Viktor Cigankov (Girona, Španija), Sergej Sidorčuk (Westerlo, Belgija), Ruslan Malinovski (Genova, Italija), Aleksandar Zinčenko (Arsenal, Engleska) ) ), Mikhail Mudrik (Chelsea, Engleska), Nikolay Shaparenko, Vladimir Brazhko (obojica Dynamo).

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Napadači: Daniil Sikan (Shakhtar), Artem Dovbik (Girona, Španija), Roman Yaremchuk (Valencia, Španija9, Vladislav Vanat (Dynamo).

Prođe li na završni turnir Eura 2024., reprezentacija Ukrajine tamo će igrati u grupi E s Belgijom, Slovačkom i Rumunijom, a isto važi naravno i za Bosnu i Hercegovinu. Utakmice završnog turnira Eura 2024. igraju se u Njemačkoj od 14. juna do 14. jula 2024. godine.

Top Komentari

user1706559607
Ma Karnucmo vam nanu u Zenici nacistickoj,,
1 0
BAJSJECAR1977
Sretno Bosni iz Ljubljane...čitav svijet želi,da razbijete ove nacističke židove...marš na frontu mamu vam nabijem židovsko
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi