Savi Miloševiću bi mogao pasti mrak na oči: Ostaje bez bitnog igrača u mečevima odluke?

Izašao iz igre u 23. minuti

Savi Miloševiću bi mogao pasti mrak na oči: Ostaje bez bitnog igrača u mečevima odluke?

Edmir Škorić

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine igrat će 21. marta u Zenici protiv Ukrajine polufinale baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo u Njemačkoj, ali selektoru Savi Miloševiću iz Švicarske danas dolaze loše vijesti.

Za osam dana okupit će se bh. reprezentativci kako bi se pripremili za duel protiv Ukrajine, ali na tom okupljanju mogao bi faliti jedan do važnih igrača u defanzivnom dijelu.

Naime, danas se nakon samo 23 minute igre u derbiju švicarskog prvenstva povrijedio Adrian Leon Barišić. Young Boys je došao do tri gola za samo 16 minuta, a u 23. minuti je Barišić zbog povrede izašao iz igre.

Čekaju se prve prognoze iz Basela, ali kako sada stvari stoje, ostat ćemo bez jednog stopera. Barišić je u izostanku Anela Ahmedhodžića bio starter u posljednjim mečevima bh. reprezentacije i svakako je bio u kombinacijama da bude starter protiv Ukrajine.

Na adresu Save Miloševića i FS BiH mogle bi biti dostavljene loše vijesti u narednih 24 sata, a u tom bi slučaju selektor morao poslati novi poziv.

Oglasi

Ovo su igrači koje je pozvao Savo Milošević i sa kojima će pokušati da izbori nastup na Euru u Njemačkoj kasnije ove godine-

Golmani: Ibrahim Šehić, Nikola Vasilj, Kenan Pirić.

Odbrana: Amar Dedić, Jusuf Gazibegović, Eldar Ćivić, Sead Kolašinac, Anel Ahmedhodžić, Adrian Leon Barišić, Dennis Hadžikadunić, Renato Gojković, Nihad Mujakić.

Vezni red: Rade Krunić, Gojko Cimirot, Ivan Bašić, Benjamin Tahirović, Miralem Pjanić, Denis Huseinbašić. Haris Hajradinović, Amar Rahmanović.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Napad: Edin Džeko, Ermedin Demirović, Haris Tabaković, Nemanja Bilbija, Said Hamulić, Smail Prevljak, Dal Varešanović.

Podsjetimo da će reprezentacija BiH, u slučaju da prođe Ukrajinu u Zenici, 26. marta igrati protiv boljeg iz duela Island - Izarel i to bi bilo veliko finale na stadionu Grbavica u Sarajevu te bismo imali priliku da pred svojim navijačima proslavimo drugi najveći uspjeh u historiji bh. fudbala nakon prethodnog odlaska na Mundijal u Brazil 2014. godine.

Top Komentari

Culer
Nama je selektor mrak na oči. Što ne ide trenirati Srbiju ionako je poletio da igra za njih.
0 0
SamoSiroki
Baš smo oštećeni. Koga god stavi isto nam se piše..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi