Bh. derbi u Turskoj: Šehić poklonio gol Hajradinoviću, lakši nije postigao u karijeri

Remi Konyaspora i Kasimpaše

Bh. derbi u Turskoj: Šehić poklonio gol Hajradinoviću, lakši nije postigao u karijeri

E. Ganibegović

Danas su se u Turskoj sastala dva tima u kojem smo pratili četiri bh. fudbalera. Dvojica su bili kapiteni svojih ekipa, jedan je postigao gol i to nakon velike greške drugog.

U okviru 12. kola turske Superlige Konyaspor i Kasimpaša remizirali su na Konya Buyuksehir Belediye stadionu rezultatom 1:1.

Svaki Bosanac i Hercegovac koji je gledao ovu utakmicu mogao je biti ponosan i prije njenog početka. Utakmica turske lige, a na centru s glavnim sucem Karaoglanom dva kapitena Bosanci i Hercegovci - Ibrahim Šehić kapiten Konyaspora, a Haris Hajradinović kapiten Kasimpaše.

Upravo ova dva fudbalera bili su akteri kod prvog gola u 50. minuti. Ibrahim Šehić je napravio veliku grešku, nije dovoljno dobro zahvatio loptu prilikom jednog dodavanja, a sve je to ispratio Haris Hajradinović i postigao najlakši gol u karijeri.

Ovo je već treći put u posljednje četiri utakmice ova dva tima da Hajradinović postiže gol Šehiću. Očito ga je dobro prostudirao na treninzima reprezentacije. Za Harisa je ovo bio drugi pogodak u Superligi ove sezone.

Oglasi

Konyaspor je do boda stigao u 82. minuti kada je strijelac bio Guilherme.

Kod Konyaspora je svih 90 minuta igrao i Amir Hadžiahmetović, dok je Hajradinović teren napustio u petoj minuti sudijske nadoknade. Prethodno je u 81. zaradio žuti karton.

Također, svih 90 minuta u timu Kasimpaše odigrao je i bh. defanzivac Daniel Graovac. 

Nakon ove utakmice Konyaspor je šesti s 20 bodova, dok je Kasimpaša na desetoj poziciji sa šest manje. U narednom kolu Šehić i Hadžiahmetović će u goste kod prvaka, Višćinog Trabzonspora, dok će Kasimpaša i Hajradinović ugostiti Ankaragucu našeg Nihada Mujakića.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Turska Superliga, 12. kolo:

Konyaspor - Kasimpaša 1:1 (Guilherme 82'; Hajradinović 50')

Top Komentari

Hele
Nisam bolje ni očekivao… pa ja ne mogu da vjerujem da netko dobiva velike pare, živi od toga, a da jednostavno loptu ne znam nogom da šutne. Vrijeme je za zahvalnicu i nekog drugog na gol.
4 0
Zoilomas
Neče niko ko brat bratu hahaha bravo Šeha
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi