Hajradinović nakon debija: Ispunio sam svoj san
EPA

Asistirao protiv Lihtenštajna

Hajradinović nakon debija: Ispunio sam svoj san

Haris Hajradinović u meču protiv Lihtenštajna ubilježio je prvi nastup za "A" reprezentaciju BiH.

U posljednje vrijeme Hajradinović igra odlično u dresu Kasimpaše, a to na koncu nije promaklo ni selektoru Prosinečkom koji je njegovo ime odlučio uvrstiti na spisak za posljednje kvalifikacijske utakmice.

U meču protiv Lihtenštajna je Hajradinović na terenu proveo skoro sat vremena, a kako je pritom uspio da ubilježi i asistenciju, debijem je vrlo zadovoljan.

"Ispunila mi se želja, ispunio mi se san da zaigram za selekciju svoje zemlje i šta drugo da kažem nego da sam sretan jer je zaista velika stvar nositi dres sa nacionalnim grbom. Debi je dobro prošao, zadovoljan sam pobjedom od 3-0. Moram naglasiti da je teren bio malo loš, ali bez obzira na to, odigrali smo dobro utakmicu, pobijedili i idemo dalje. Imamo dosta vremena do baraža i vjerujem da ćemo se dobro spremiti", kazao je Hajradinović na povratku iz Vaduza.

Žali Hajradinović što se nije upisao u strijelce.

"Mogao sam postići i neki gol, ali jednostavno nije se dalo. Vjerujem da će biti još prilika. Željeli smo svi pobjedu i važno je da smo je ostvarili jer sinoć sam sa nekim igračima igrao prvi put, pa na osnovu nekoliko treninga, nismo mogli baš najbolje da se razumijemo. Bez obzira što je sa druge strane bio Lihtenštajn smatram da smo dobro izgledali na terenu i da su svi momci ozbiljno shvatili taj meč. Željeli smo da ovu posljednju utakmicu kvalifikacija završimo na najbolji mogući način i drago mi je što sam pobjedom počeo prvi nastup u reprezentaciji.”

Okreće se obavezama u Turskoj.

"Sada se okrećem klubu i obavezama koje imam jer već u nedjelju nastavljamo sa prvenstvenim utakmicama. Na meni je da treniram, igram dobro, da budem zdrav a onda nadam se i novim izazovima u baražu", poručio je Hajradinović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi