Sve o žrijebu play offa: Kojeg je dana, u koliko sati, zbog kojih razloga je nama bitan...

Posljednja šansa da se izbori Euro

Sve o žrijebu play offa: Kojeg je dana, u koliko sati, zbog kojih razloga je nama bitan...

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine igrat će play off Lige nacija kroz koji će pokušati osigurati premijerni nastup na Evropskom prvenstvu.

Nakon razočaravajućih kvalifikacija u kojima smo završili kao četvrti i to iza Italije, Finske i Grčke, bh. timu ostaje nada da krzo play off ode na Euro, ali to neće biti nimalo jednostavno.

Još uvijek moramo čekati kako bismo saznali hoćemo li putem baraža saznati rivala u polufinalu play offa ili ne.

Potrebno je da Vels večeras savlada Mađarsku u Cardiffu i plasira se direktno na Euro, kako bismo znali sigurno protiv koga igramo u play offu, a u svakom drugom scenariju naš tim će morati sačekati žrijeb jer bi onda bilo pet reprezentacija u Ligi B koje se nisu plasirale na Euro.

Žrijeb je planiran za petak, 22. novembra u Nyonu, a na njemu bi se trebalo odlučiti koje reprezentacije će ostati u Ligi B play offa, a koja prelazi u Ligu A. Ovdje treba napomenuti da BiH sigurno ostaje u Ligi B obzirom da je pobjednik jedne grupe iz ove lige.

Dakle, u tom slučaju žrijeb čekamo radi dva razloga. Kao prvo, tako ćemo saznati rivala u polufinalu play offa, a i potencijalnog rivala u finalu, dok ćemo naravno saznati i ko će biti domaćin u finalu što je jako bitno.

Prema trenutnom scenariju, naš tim je najbliži tome da protiv Sjeverne Irske igra u prvom susretu i to kući, a to neće biti moguće samo u slučaju da žrijeb (ako do njega dođe) odluči da Sjeverna Irska prelazi u Ligu A.

Bilo kako bilo, petak je vrlo bitan dan za Zmajeve, a žrije počinje od 12.00 sati po srednjeevropskom vremenu i trajat će između 20 i 30 minuta.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Svemu dodajmo i to da će 30. novembra biti održan i žrijeb grupa za Euro u kojem će učestvovati i reprezentacije koje će igrati play off Lige nacija, ali označene slovima A, B, C i D. Ta slova označavaju pobjednike play offa iz svake lige Lige nacija.

Polufinalni susreti play offa igraju se 26. marta naredne godine, a finala 31. marta.

Top Komentari

haris100
a mislim da se vec zna da gostujemo,jer su svi mogući protivnici ispred nas u svojim grupama, a tako se odredjuje domaćinstvo, tako piše na zvanično UEFA stranici, a i tako se odredilo da Srbija gostuje Norveškoj, Ako to primijenimo na nas znači da sigurno gostujemo
0 8
teddy sheringham
Mađarska nema kvalitet da ne izgubi protiv Velsa večeras. Tako da: Slovačka- Irska, BiH- Sj. Irska. Sjeverna Irska je premostiva ekipa, bez obzira koliko oni bili borbeni, mislim da imamo puno kvalitetniju ekipu. Kad je motivisana, naravno. Onda je 50% šansa da budemo domaćini i u toj finalnoj. Obzirom da su Irci u igri, a Dublin je jedan od domaćina EP, vjerujem da će se šteliti da ta finalna bude u Irskoj.
6 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti