Hajrović priznao: Dinamo je najbolja ekipa u kojoj sam igrao
Dinamo će proljeće vjerovatno dočekati u Evropi, a Hajrović je ljubimac Maksimira. Gotovo svaku utakmicu dobija velike ovacije navijača tima iz Zagreba. FOTO: EPA

Iskren je bio povremeni bh. reprezentativac

Hajrović priznao: Dinamo je najbolja ekipa u kojoj sam igrao

S. Mlaćo

Samo jedan bod dijeli Dinamo od proljeća. Modri su sinoć u Trnavi nakon preokreta savladali Spartak 2:1, te ponovo obradovali svoje navijače.

Sjajne partije u redovima Dinama pruža i povremeni bh. reprezentativac Izet Hajrović. U devet evropskih utakmica Hajrović je postigao šest golova, a u tri  puta je asistirao.

"Najveća snaga ovog Dinama je što smo klapa, ekipa, prijatelji. Što se sjajno razumijemo na terenu, u svlačionici i u civilu. Na primjer, mi toliko puno vremena provodimo zajedno i kada nismo u igri ili na treningu. Posjećujemo se, družimo, izlazimo na večere, a i kada naručimo pizzu u svlačionicu od toga napravimo doživljaj", ističe Hajrović za Index.hr.

O kvaliteti Dinama ima samo riječi hvale. Na pitanje da li je Dinamo najkarakternija momčad u kojoj je igrao u dosadašnjem dijelu sezone dao je sasvim jasan odgovor.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"Pa u pogledu toga i zatim toga što je ova momčad puna mladih igrača, svako jest. Zbog toga mogu reći da je ovo doista najbolja momčad u kojoj sam igrao, baš zato što je krasi tako veliki duh požrtvovnosti i zajedništva."

Hrvatski mediji navode da je Hajrović omiljen na Maksimiru, te da mu se navijači klanjaju svaku utakmicu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi