Hummels "otjerao" Terzića, pa i sam otišao, klub iznenadio izborom novog trenera

Hummels "otjerao" Terzića, pa i sam otišao, klub iznenadio izborom novog trenera

Edmir Škorić

Edin Terzić od jučer više nije trener Borussije Dortmund. Očito je postignut dogovor o mirnom razlazu, iako je jasno da je bh. stručnjak praktično otjeran, odnosno da je njegov odlazak tražio jedan od najiskusnijih u Borussiji, Mats Hummels.

Hummels i Terzić se već neko vrijeme ne slažu, ali unatoč svemu tim nije trpio. Izboreno je finale Lige prvaka protiv Real Madrida i dostojanstveno se odradila turbulentna sezona. No, čim je ona završena, stvari su isplivale na površinu.

Iskusni defanzivac javno je kritikovao Terzića, na kraju je on napustio mjesto trenera, ali samo dan kasnije Borussia Dortmund obajvila je da je i Hummels bivši igrač. Na taj je način ovaj klub pokazao veličinu i očito je htio da pravda bude zadovoljena i da obojica napuste tim.

Prvobitno je bio plan da se iskusnom defanzivcu produži ugovor, ali sada je pala odluka da se isti ne produži, a on traje još samo 16 dana. Zbog ponašanja koje je pokazao, odnosno nepoštovanja, Borussia je zaključila da je vrijeme za rastanak.

"Borussia Dortmund i Mats Hummels se razilaze. Njemački defanzivac proveo je više od trinaest godina u klubu i ostavio značajan trag osvojivši dva naslova Bundeslige i DFB-Pokal s klubom među brojnim drugim postignućima. Zahvalni smo na uspješnom zajedničkom putovanju", poručili su iz Borussije.

Oglasi

U 14 sezona Mats Hummels je za Milionere odigrao čak 508 utamica i osvojio osam trofeja. Osim u Borussiji, igrao je jedino još u Bayernu.

U međšuvremenu, Borussia je očito već pronašla novog trenera. Prema informacijama u medijima, ekipu će voditi bivši igrač Nuri Sahin. Sahin i bivši saigrač Sven Bender pridružili su se Terzićevom štabu kao pomoćni treneri i Dortmundova igra se značajno tada popravila.

Sada Bild tvrdi da će Sahin raditi kao prvi trener naredne sezone, a pomoćnik će mu biti Bender.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Zamolio sam odgovorne za sastanak nakon našeg finala na Wembleyu jer nakon devet godina u BVB-u, uključujući šest godina u trenerskom timu i dvije i pol godine kao glavni trener, smatram da bi nadolazeći novi početak trebao biti popraćen novim čovjekom", rekao je Terzić koji nije htio otkriti ko će ga naslijediti, ali očito se uveliko spremao Sahinov premještaj.

Boussia tako poput mnogih neće tražiti novog trenera 'sa strane' već se osloniti na ljude unutar kluba koji godinama na razne načine donose radost navijačima.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi