Cijeli svijet sinoć je vidio najsavršeniji penal ikad: Ovo niko ne može da odbrani!

Bolje od ovoga ne može

Cijeli svijet sinoć je vidio najsavršeniji penal ikad: Ovo niko ne može da odbrani!

E. Čaušević

Inter je sinoć u finalu Kupa Italije pobijedio Juventus sa 4:2 i došao je do drugog trofeja u ovoj sezoni.

Inter je uspio da pobijedi i dođe do trofeja iako je Juventus do finiša utakmice vodio sa 2:1, ali je klub s Meazze golom iz penala uspio da izjednači i dođe do produžetaka.

Gol za produžetka u 80. minuti postigao je Hakan Calhanoglu sa bijele tačke nakon što je glavni sudija uz pomoć VAR tehnologije odlučio da svira penal za ekipu Intera.

Sve oči bile su uprte u Calhanoglua i navijači Juventusa nadali su se da će turski reprezentativac promašiti penal, ali on je to izveo savršeno i jednostavno Perin nije imao nikakve šanse da to odbrani.

Mnogi su nakon utakmice poručili da je ovo vjerovatno i najsavršeniji penal koji smo vidjeli u fudbalu jer jednostavno takav udarac s bijele tačke niko ne može da odbrani.

Calhanoglu je pogodio skoro rašlje gola Juventusa i zakucao je loptu u mrežu, dok je Perin to samo posmatrao jer je i sam bio svjestan da nema nikakvih šansi da to odbrani, te se jedino mogao nadati da će ga stativa spasiti, ali se to nije desilo.

Na kraju je Inter u produžecima uspio da zabije još dva gola. Junak je bio Ivan Perišić koji je postigao oba gola i tako postavio konačnih 4:2 i donio titulu Kupa Italije svom klubu.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

denimen9
Kad je Sejo Salihović trpao ovakve penale, ovaj Hakan se još uvijek u agdi davio.
4 1
Klicko
Kebaboglu iz nepostojećeg penala
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi