Neće mu baš biti drago: Ronaldu u Al Nassr stiže najveći egoista u svijetu fudbala
Al Nassr i Cristiano Ronaldo ostali su bez trofeja iako je Portugalac pogađao koliko je mogao (Foto: EPA)

Ziyech pred potpisom

Neće mu baš biti drago: Ronaldu u Al Nassr stiže najveći egoista u svijetu fudbala

Midhat Šljivak

Cristiano Ronaldo u novoj sezoni će u svom Al Nassru dobiti dodatnu napadačku pomoć, a novi član ovog kluba iz Saudijske Arabije postat će marokanski fudbaler Hakim Ziyech.

Al Nassr započeo je revoluciju u saudijskom fudbalu dovođenjem Cristiana Ronalda za nevjerovatnih 200 miliona eura po sezoni. Ubrzo su i ostali klubovi doveli velika imena, mnogi su u pregovorima s velikim zvijezdama i prvenstvo u Saudijskoj Arabiji naredne sezone će biti jače nego ikad.

Put ove države uskoro će i marokanski fudbaler Hakim Ziyech. Londonski Chelsea otpisao je 30-godišnjeg krilnog igrača, no njega čeka posao u Saudijskoj Arabiji.

Ziyech će po svemu sudeći put Rijada. On je u pregovorima s Al Nassrom i ubrzo bi saradnja između dvije strane trebala biti finalizirana.

Nije poznato koliko će Marokanac zarađivati u novom klubu. Sigurno je da to neće biti mala cifra, a Cristiano Ronaldo će dobiti veliku napadačku pomoć u narednoj sezoni.

Oglasi

Pitanje je samo kako će dva velika ega sarađivati skupa. Ziyech je poznat kao čovjek koji nema pardona prema bilo kome i vidjet ćemo kako će se uklopiti s čuvenim Portugalcem.

Hakim Ziyech je prethodne tri godine proveo u Chelseaju. Postigao je 14 golova u 107 nastupa, ali nije opravdao očekivanja koja su od njega imali navijači tima sa Stamford Bridgea.

Marokanski ofanzivac je prije Chelseaja nastupao za Ajax i Twente, a karijeru je počeo u ekipi Heerenveena.

Podsjetimo, nakon Cristiana Ronalda u Saudijsku Arabiju je za ugovor od oko 200 miliona eura stigao i francuski napadač Karim Benzema, koji je potpisao za Al Ittihad, kao i N'Golo Kante koji je od istog kluba dobio 100 miliona eura po sezoni.

Očekuje se da će u narednom periodu u ligu doći još neke zvijezde među kojima su Sergio Ramos, Riyad Mahrez i mnogi drugi.

Ogromne ponude odbili su Lionel Messi (više od milijarde eura), te Luka Modrić (oko 200 miliona eura).

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi