Ziyech nakon samo godinu dana napušta Chelsea, ali pravi novi veliki transfer

Želi ga Milan

Ziyech nakon samo godinu dana napušta Chelsea, ali pravi novi veliki transfer

E. Čaušević

Hakim Ziyech prošlog ljeta stigao je kao veliko pojačanje u Chelsea iz Ajaxa.

Ziyech je odigrao nekoliko sjajnih sezona u dresu Ajaxa čime je skrenuo pažnju mnogih evropskih klubova.

No, na kraju prošle sezone ovaj 28-godišnji fudbaler odlučio je da potpiše za Chelsea koji ga je platio 40 miliona eura.

Ziyech je potpisao ugovor do ljeta 2025. godine s londonskim klubom s kojim je uspio ove sezone osvojiti Ligu prvaka, ali nije tajna da nije baš previše zadovoljan svojim statusom u klubu.

Naime, Ziyech se nije previše naigrao otkako je Thomas Tuchel preuzeo klub i pokazao je želju da ovog ljeta napusti Stamford Bridge.

Marokanac je u svim takmičenjima odigrao 39 utakmica, te je zabio šest golova i upisao četiri asistencije. Međutim, većinu tih mečeva počinjao je na klupi za rezervne igrače.

Oglasi

U italijanski medijima danas su se pojavile špekulacije da Milan želi dovesti Ziyecha na San Siro ovog ljeta.

La Gazzetta dello Sport je objavio da je Stefano Pioli priznao da bi volio vidjeti Marokanca u svom timu i dao je do znanja čelnicima kluba da ga pokušaju dovesti u ljetnom prelaznom roku.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Također, Milan pregovara s Plavcima još oko dvojice igrača, a to su Fikayo Tomori i Olivier Giroud.

Tomori je drugi dio sezone proveo na San Siru na posudbi i oduševio je svojim igrama zbog čega Milan želi da otkupi njegov ugovor.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

epa
pa ima li igraca da ga milan ne zeli???
10 1
mosaljozemosaplavo
Ovaj celzi ima najsiri roster kvalitetnih igraca i to ubjedljivo
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi