Hakim Ziyech zatražio dozvolu za transfer, već je izabrao novi klub

Želi više da igra

Hakim Ziyech zatražio dozvolu za transfer, već je izabrao novi klub

E. Škorić

Marokanski reprezentativac nije zadovoljan u Chelseaju i tražio je od kluba da mu da zeleno svjetlo za transfer.

Ziyech je frustriran nedovoljnim brojem minuta od strane menadžera Chelseaja Thomasa Tuchela i želi naredne sezone igrati za klub gdje će više vremena provoditi na terenu nego na klupi, a to mu je važno iz prostog razloga što želi da zaigra za Maroko na Svjetskom prvenstvu u Kataru, unatoč sukobu s Vahom Halilhodžićem.

Sada inostrani mediji tvrde da je Ziyech odlučio da napusti Chelsea, te da je njegova nova destinacija najvjerovatnije Milan, koji očajnički treba igrača koji može dobro pokriti desnu stranu i igrati kao polušpic.

Rossoneri su već kontaktirali njegovog agenta i vjerovatno će inzistirati na posudbi uz obavezu otkupa igrača na kraju sezone.

Iznos mogućeg transfera još nije poznat, ali Chelsea već traži zamjenu za 29-godišnjaka. Londonski klub prati situaciju nogometaša Manchester Cityja Raheema Sterlinga koji bi Chelsea koštao oko 60 miliona eura. Sam Tuchel je već uspostavio kontakt s njim. Ako bi, pak, Ziyechov transfer bio uspješan, moguće je da bi se on i Romelu Lukaku natjecali u Seriji A jer je Belgijanac na putu povratka u Inter gdje će biti posuđen.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ziyech je u Chelsea došao za oko 40 miliona eura u u julu 2020. godine i u njega su se polagale velike nade nakon prethodnih sjajnih nastupa u Ajaxu, a protekle sezone odigrao je samo 14 puta kao starter i u 13 kola nije dobijao priliku. Unatoč tome, uspio je da zabije četiri gola i doda tri asistencije.

U plavom dresu je ukupno odigrao 83 meča i dao je 14 golova uz 10 asistencija, a sa klubom je osvojio Ligu prvaka. Njegova trenutna vrijednost procijenjena je na oko 28 miliona eura.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi