Zabili mu nož u leđa: Nevjerovatno kakvu grešku je Chelsea napravio sinoć tri puta zaredom

Ziyech neće preći u PSG

Zabili mu nož u leđa: Nevjerovatno kakvu grešku je Chelsea napravio sinoć tri puta zaredom

Endin Čaušević

Hakim Ziyech trebao je karijeru nastaviti u dresu PSG-a, ali je njegov prelazak iz Chelseaja propao u posljednjim momentima zimskog prelaznog roka nakon što ga Parižani do ponoći nisu uspjeli registrovati zbog nevjerovatnih poteza Plavaca.

Ziyech je ekspresno dogovorio sve uslove s Parižanima i uspješno je prošao ljekarske preglede, a potom je čekao da klubovi završe papirologiju i ozvaniče njegov prelazak u PSG, no to se na kraju nije desilo.

Marokanac je nekoliko minuta iza ponoći dobio šokantne vijesti da se mora vratiti u London jer PSG nije uspio da ga registruje iako su to pokušavali da urade do posljednjeg trenutka.

Ziyech je jučer prošao ljekarske preglede i prema pisanju francuskih medija čak je odradio i fotografisanje u dresu novog kluba, te se izuzetno radovao što će nastaviti karijeru i jednoj od najboljih ekipa u Evropi, ali na kraju je doživio pravi šok.

Njegov agent je nekoliko minuta iza ponoći saopštio Ziyechu da se mora vratiti u London i da će do kraja sezone ostati u Chelseaju jer PSG nije završio papirologiju u datom roku. To je Marokanca izuzetno pogodilo, ali je jasno da Parižani nisu krivi za to.

PSG je završio sve što je bilo do njih i potom su čekali papirologiju iz Londona koju je Chelsea trebao poslati kako bi mogli registrovati Ziyecha, ali je potom došlo do nevjerovatnih problema.

Oglasi

Francuski mediji pišu da je Chelsea čak tri puta slao dokumente za Ziyecha na adresu Parižana, ali ono što je nevjerovatno jeste da su svaki put pogriješili i slali pogrešne dokumente zbog čega je transfer i propao.

Chelsea niti jednom nije poslao potpunu dokumentaciju iako su imali dovoljno vremena da sve to srede, no bilo je očito da im Ziyech u tom trenutku nije bio u centru pažnje i očito je da se nisu ni osvrtali na njegov odlazak u PSG.

Plavci su do posljednjih trenutaka radili na transferu Enza Fernandeza iz Benfice koji su uspjeli da završe. Ceh svega toga platio je Ziyech jer su čelnici Chelseaja bili apsolutno posvećeni samo transferu Argentinca koji je pojačao ovaj klub.

Također, PSG će uložiti žalbu na sve ovo jer je jasno da im je Chelsea neodgovornim ponašanjem pokvario dolazak novog pojačanja i nadaju se da će na kraju Ziyech završiti na Parku Prinčeva što je teško očekivati da će se desiti ove zime.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Marokanac će u Chelseaju vjerovatno ostati do kraja sezone jer su prelazni rokovi završeni u svim najjačim evropskim ligama. Jedina opcija mu je odlazak u Tursku gdje prelazni rok traje još sedam dana.

Ziyech je trebao preći u PSG na posudbu do kraja sezone i izuzetno se radovao tome, ali na kraju je sve palo u vodu.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1639597140
Vaha mu s****o prelazak u PSG
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi