Ništa od PSG-a: Ziyech se oglasio nakon januarske drame, nije birao sredstva da dođe do cilja
FOTO: EPA

Košmar za Marokanca

Ništa od PSG-a: Ziyech se oglasio nakon januarske drame, nije birao sredstva da dođe do cilja

Haris Zilić

Nevjerovatan peh desio se marokanskom fudbaleru Hakimu Ziyechu koji je krajem januara trebao dres Chelseaja zamijeniti dresom PSG-a, ali administrativni problemi nisu dozvolili realizaciju transfera.

Tačnije Chelsea je dosta zakuhao i zakasnio sa predajom potrebne dokumentacije za transfer.

Chelsea je prvo poslao nevažeći dokument za posudbu Ziyecha, a potom su u drugom navratu poslali ispravan dokument, ali na njemu nije bilo potpisa koji je obavezan.

PSG ih je ponovo upozorio na grešku, ali i treći put Chelsea je kiksao. Ponovo su poslali važeći dokument za Marokanca, ali ni tada nije bilo potpisa što je zaista nevjerovatno.

Tek u četvrtom pokušaju iz Londona u Pariz je stigao ispravan dokument sa svim potrebnim stavkama, ali već je bilo prekasno za to jer je prelazni rok završio prije toga.

Pomenuti u neku ruku amaterizam londonskog kluba naljutio je Marokanca koji je bio izuzetno ljut i razočaran i oglasio se nakon svega.

Oglasi

"Bila je to prilika da zaigram uz Lionela Messija, Neymara i Kyliana Mbappea", rekao je Ziyech koji je i otkrio da je svojim novcem plaćao da se ubrza papirologija, čak je bio spreman da plati ljude da to brže odrade od administrativnih radnika u Chelseaju.

Također i PSG je oštro kritikovao Chelsea jer su imali želju da dovedu Ziyecha u svoje redove.

"Napravili ste havariju. Ne znate da poslujete, ovo je katastrofa" bila je poruka iz Pariza u London.

Potražite više informacija na temu Premier league:

PSG je na sve načine pokušao registrovati Ziyecha, uključili su pravnu službu, ali su dobili jasnu poruku da su zakasnili i da nakon ponoći ne mogu ostvariti ovaj transfer.

Parižani su odmah uložili žalbu i tražili da se posudba Ziyecha prihvati jer je Chelsea taj koji je griješio, ali dobili su odgovor da od toga nema ništa i da se Marokanac mora vratiti u London.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bh77
Halo ,Vaha zove London ?
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi