Inter će pustiti Hakimija u Chelsea, ali za pomalo nerealan uslov

Gdje će igrati sjajni Marokanac naredne sezone?

Inter će pustiti Hakimija u Chelsea, ali za pomalo nerealan uslov

S. Grebović

Iako je sezona iza nas, mnogi timovi već sada užurbano rade na sklapanju igračke slagalice za narednu sezonu.

Iza ekipe Intera je jedna vrlo uspješna sezona. Osvajanjem Scudetta prekinuta je višegodišnja dominacija Juventusa u Italiji, a jedan od najzaslužnijih igrača za taj uspjeh je i Achraf Hakimi.

Sjajni marokanski internacionalac je ove sezone u Seriji A propustio samo jedan meč vjerovali ili ne. Na 37 nastupa uspio je da postigne sedam golova i upiše deset asistencija što je za jednog beka sjajan učinak.

Upravo zbog toga drastično je poraslo interesovanje za ovim igračem za fudbalskom tržištu. PSG je pokazao ponajviše interesovanja da ga vidi u svojim redovima, a ozbiljnog rivala za njegov potpis sada imaju i u Chelseju.

Mediji u Italiji navode da Inter pristaje da ga pusti put Londona, ali da za uzvrat dobije Emersona Palmierija plus 50 miliona eura obeštećenja.

Novci su im prijeko neophodni s obzirom da se nalaze u velikim finansijskim problemima. Šta će se na kraju desiti ostaje da se vidi.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Inače, Hakimi je prije dolaska na Gisueppe Meazzu nastupao za Borussiju Dortmund i Real Madrid u kojem je napravio svoje prve fudbalske korake.

Za reprezentaciju Maroka je odigrao 31 utakmicu, a bio je jedan od sudionika Mundijala u Rusiji sa nacionalnim timom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi