Real Madrid bez dva ključna igrača protiv Seville, ali nisu jedini koji će propustiti meč

Pretposljednji meč u La Ligi

Real Madrid bez dva ključna igrača protiv Seville, ali nisu jedini koji će propustiti meč

E. Ganibegović

Sutra će Real Madrid u okviru 37. kola Primere gostovati kod Seville, a treneru Carlu Ancelottiju nedostajat će četiri igrača, od kojih su dva ključna za tim iz glavnog grada Španije.

Ligu prvaka su obezbijedili i bez pritiska će igrati protiv Seville koja se bori da kroz ligu obezbijedi Evropu i na to gostovanje ekspedicija Real Madrida ide oslabljena za četiri imena.

Carlo Ancelotti neće moći računati na dva ključna igrača, Karima Benzemu i Viniciusa Juniora, a neće biti ni Marca Asensija.

Također, bit će lišen usluga Mariana Diaza, na kojeg svakako skoro da i ne računa i da nije povrijeđen, pa ga njegov izostanak mnogo i ne remeti. 

Karim Benzema se oporavlja od povrede zadobijene protiv Rayo Vallecana, Diaz i Asensio također su povrijeđeni, dok Vinicius osjeća nelagodu u koljenu.

Ancelotti je istakao da se nada da će Vinicius biti spreman za posljednje kolo, a, zanimljivo, izostanak Diaza nije ni spomenuo.

Oglasi

"Želimo da radimo stvari kako treba. Nedostaju Karim, Vinicius i Asensio, ali mi ćemo se potruditi da damo sve od sebe. Nadajmo se da možemo pobijediti sutra.

Vinicius ne putuje jer ne može igrati. Da može, igrao bi. Koljeno ga i dalje muči. Nadajmo se da može odigrati posljednju utakmicu", rekao je Carlo Ancelotti na konferenciji za novinare uoču ove utakmice.

Što se Diaza tiče, on će na ljeto i napustiti klub, a Ancelotti je osim njega još tri imena uvrstio na listu otpisanih. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Meč na Ramon Sanchez Pizjuanu počinje sutra od 19:30 i to će biti jedina utakmica koja će se igrati sutra u La Ligi. 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi