Ne želi više biti čovjek iz sjene: Marco Asensio napušta Real Madrid!
Marco Asensio je odlučio napustiti Real Madrid nakon što je proveo devet godina među Kraljevima (Foto: EPA)

Nakon devet godina

Ne želi više biti čovjek iz sjene: Marco Asensio napušta Real Madrid!

M. Šljivak

Marco Asensio napušta Real Madrid nakon devet godina. 27-godišnji ofanzivac odbio je ponudu Kraljeva za nastavak saradnje i na kraju ove sezone kao slobodan igrač odlazi sa Santiago Bernabeua.

Marco Asensio odlučio je odbiti ponudu Real Madrida za nastavak saradnje i odlučio je karijeru nastaviti negdje drugo. On će Kraljeve napustiti na kraju sezone kao slobodan igrač.

Devet godina je Asensio član Reala. Igrao je dvije sezone na posudbama u Mallorci i Espanyolu, a dok je bio na Bernabeu uglavnom je važio za igrača iz drugog plana.

Očigledno je 27-godišnjem ofanzivcu dosadilo da bude igrač iz sjene. Odbio je ponudu za nastavkom saradnje i, kako tvrdi Relevo, klubu je saopštio da želi otići.

Nema nikakve dileme da će Asensio imati ozbiljne ponude na stolu. Za njegove usluge su se prethodnih godina raspitivali mnogi klubovi, no on je uvijek ostajao vjeran Kraljevima.

Sada je došlo vrijeme za rastanak. Sjajni fudbaler ide dalje, ali će mu vrijeme provedeno u madridskom rivalu zauvijek ostati u sjećanju jer je osvojio gotovo sve što je mogao.

Oglasi

Tri trofeja Lige prvaka, tri La Lige te brojni drugi trofeji bili su u njegovim rukama, a interesantno je svakako da je zabijao golove na debijima za klub u Ligi prvaka, La Ligi i Kupu Kralja.

Ukupno je Marco Asensio odigrao 285 utakmica za kraljevski klub i ima učinak od 61 postignutog gola i 32 asistencije.

Carlo Ancelotti sastavio listu otpisanih: Oni na ljeto mogu spakovati kofere i napustiti Bernabeu

Za Real Madrid je ova sezona sigurno razočaravajuća. Iako je osvojio Kup Kralja, ispustio je tri trofeja koja je osvojio prošle sezone.

Španski Superkup i La Ligu Real Madrid nije uspio odbraniti. Ta takmičenja osvojila je Barcelona ove sezone, dok će im Ligu prvaka "preoteti" Manchester City ili Inter, vidjet ćemo 10. juna u Istanbulu.

Trener Kraljeva, Carlo Ancelotti, već razmišlja o narednoj sezoni i četvoriti igrača saopštio je da na njih ne računa.

Oglasi

Oni će moći potražiti novi klub, a najveća zvijezda na listi svakako je Eden Hazard koji se od dolaska iz Chelseaja pretvorio u drugog čovjeka i nikada nije došao do svoje prave forme.

Osim Belgijanca, na listi se nalaze i Alvaro Odriozola, Jesus Vallejo, Mariano Diaz.

Što se tiče Edena Hazarda, za njega Real Madrid već ima plan i mogao bi se vratiti u London, ali ne u Chelsea. Želja čelnika Reala je Harry Kane, pa bi Hazard mogao biti uz novac ponuđen Tottenhamu u zamjenu za napadača.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Vidjet ćemo šta će biti s ostalim na listi, no posve je jasno da ih više nećemo gledati u dresu Real Madrida.

Ovo očigledno znači i da tim sa Santiago Bernabeua ne planira zamijeniti trenera, odnosno da će Ancelotti i naredne sezone biti šef stručnog štaba ovog kluba.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1682631652
Steta, veliki talenat, ali veoma lijen igrac
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi