Halilhodžić razočaran jer njegov tim nije dobio meč: Mogli smo pobijediti velikom razlikom
Foto - EPA

Nešto slabija utakmica protiv DR Konga

Halilhodžić razočaran jer njegov tim nije dobio meč: Mogli smo pobijediti velikom razlikom

M. Šljivak

Vahid Halilhodžić je sa Marokom odradio u prethodnom periodu dvije prijateljske utakmice.

Vaha je sa svojim izabranicima prvo razbio Maroko sa 3:1, da bi protiv DR Konga ekipa pružila još jednu dobru partiju, ali je ovog puta to bilo dovoljno za remi (1:1).

Nije Halilhodžić zadovoljan rezultatom. Ističe da je želio pobjedu.

"Malo sam razočaran. Tražio sam od njih pobjedu, ali nismo prikazali istu igru kao protiv Senegala. Ima igrača koji nisu spremni. Doduše, i ja sam napravio nekoliko promjena kako bih dao momcima mogućnost da se pokažu. Dosta smo razgovarali i radili, mogli smo pobijediti velikom razlikom. Razočaran sam remijem", rekao je Halilhodžić.

Uskoro će u Africi početi i kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo i nema dileme da će ovakav Maroko, naročito sa igrom protiv Senegala, biti jedan od kandidata za plasman u Katar.

Maroko u drugom krugu igra sa Gvinejom, Gvinejom-Bisao i Sudanom. Samo prvoplasirani timovi iz deset grupa idu u treću rundu u kojoj će pet reprezentacija naći put na Svjetsko prvenstvo.

Top Komentari

felix__27
Vaha je sa Markom razbio Maroko? Da nemaju dva Maroka?
7 0
user1578759411
Kakva je on prevara od trenera! Kad se samo sjetim kako smo mu Japan s drugim timom razbili usred Tokija... Ne znam samo zašto ga se toliko priziva u reprezentaciju. Dobro rece neko: nama treba moderan trener, ove oprdine nisu vise nizasta.
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi