Halilhodžić ulazi u rat s evropskim velikanom?

Bh. stručnjak vodi Maroko

Halilhodžić ulazi u rat s evropskim velikanom?

A. Čaušević

Vahid Halilhodžić se specijalizovao za reprezentativni fudbal. Trenutno sa dosta uspjeha vodi reprezentaciju Maroka. 

Halilhodžić je odradio odlične kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, bez problema je izborio baraž i još jedna stepenica ga dijeli od novog plasmana na Mundijal.

Početkom 2022. godine u Kamerenu bi trebalo biti održa Afrički kup nacija, a Maroko na turnir dolazi kao jedan od glavnih favorita za konačnu pobjedu.

Ipak, glavobolje svim afričkim selekcijama stvaraju najveći evropski klubovi za koje nastupaju igrači iz Afrike. Među njima je i Maroko.

Halilhodžić bi mogao ući u verbalni rat sa Sevillom nakon što je nezadovoljan medicinskim izvještajem španskog kluba o stanju Yooussefa En Nesyrija.

Iz Seville su saopštili kako će odličnom napadaču trebati duže vremena za oporavak što su Maroku vide kao moguću odgodu njegovih nastupa na kontinentalnom turniru.

Potražite više informacija na temu La Liga:

S druge strane ljekarska služba Maroka smatra da će 24-godišnjak biti spreman za CAN. U stalnom su kontaktu, ohrabruju ga da se oporavi te da zaigra na takmičenju.

Inače, Maroko se nalazi u grupi sa Ganom, Komorskim ostrvima i Gabono. Svoj prvi meč selekcija sa sjevera Afrike igra 10. januara protiv Gane.

Top Komentari

Zmaj19
Pa on ulazi sa svima u rat ako mu ne daju lovu...
1 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi