Otkako je Vaha preuzeo Nantes, to više nije isti tim
Halilhodžić je sa Nantesom izgubio samo jedan meč i to svoj premijerni, a onda je vezao četiri uzastopne pobjede od čega tri u Ligue 1 (FOTO: Nantes)

Nova pobjeda, ali kakva...

Otkako je Vaha preuzeo Nantes, to više nije isti tim

Legendarni bh. stručnjak Vahid Halilhodžić napravio je još jedan veliki uspjeh na klupi Nantesa, koji je preuzeo kada se ovaj tim nalazio u samom dnu tabele.

Međutim, od Vahinog dolaska se sve promijenilo, pa ovaj tim sada reda pobjede i danas je stigao do četvrte u nizu.

Nantes je na svom terenu pregazio Guingamp sa čak 5:0 i tako se učvrstio u sredini tabele, što navijači nisu mogli ni sanjati prije nešto više od mjesec dana.

Prvi gol na utakmici viđen je u 43. minuti kada je Sala iz penala zabio za 1:0, a onda je u drugom poluvremenu uslijedila golijada. Prvo je Ringier u 63. zabio za 2:0, a dalje su pogađali Toure (70.), Girotto (78.) i još jednom Sala, koji je u 84. postavio konačan rezultat susreta.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Nantes sada zauzima deseto mjesto na tabeli sa 15 bodova, dok je Guingamp ostao fenjeraš sa svega sedam bodova iz 12 utakmica.

Inače, ovo je bila peta utakmica Vahida Halilhodžića na klupi Nantesa a za sada je njegov skor četiri pobjede (tri u ligi, jedna u Liga Kupu) i jedan poraz.

Top Komentari

Dela
LEGENDA OSTAJE LEGENDA , BRAVO VAHA MAJTORE.......... FORZA ROĐENI
61 4
velez mo
BRAVO VAHA
41 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi