Halilhodžić: Vrućina ne može biti izgovor za loš rezultat

Nakon remija Japana protiv Iraka

Halilhodžić: Vrućina ne može biti izgovor za loš rezultat

D. Rakanović

Bh. stručnjak koji vodi selekciju Japana Vahid Halilhodžić nije bio zadovoljan igrom svojih igrača u kvalifikacionom duelu protiv Iraka.

Japan je odigrao neriješeno protiv Iraka (1:1) u meču kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo. 

Ova utakmica igrala se na neutralnom terenu u Teheranu, a uslovi za igru bili su izuzetno teški zbog velike vrućine, ali Halilhodžić smatra da to ne može biti izgovor. 

“Vrućina ne može biti izgovor za loš rezultat. Mogli smo i izgubiti utakmicu”, rekao je Halilhodžić nakon remija.

Japan je u vodstvo doveo Yuko Osako pofotkom u osmoj minuti utakmice, ali u drugom poluvremenu Irak dolazi do izjednačenja. Pogodak je postigao Kamil u 73. minuti. 

“Apsolutno nisam zadovoljan. Rekao sam igračima na poluvremenu da ne možemo pobijediti, ako ne zabijemo još jedan gol. Bili smo iscrpljeni. Igrači nisu mogli sprovesti u djelo plan koji smo imali”, zaključio je Vaha. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi