Halilović i društvo ispali u Segundu
Foto: EPA

La Liga, 34. kolo

Halilović i društvo ispali u Segundu

M. Šljivak

Ekipa Las Palmasa poražena je danas na svom terenu od Alavesa (0:4), te će u narednoj sezoni igrati u španskoj Segundi.

Alaves je naprosto demolirao tim sa Kanarskih Ostrva koji će zajedno sa Malagom naredne sezone igrati u drugom razredu španskog fudbala.

Svi pogoci u ovom duelu pali su u drugom poluvremenu. Do vodstva Alaves stiže u 51. minuti preko El Haddadija, a isti igrač u 73. minuti povećaa na 0:2.

Do kraja Las Palmas doživljava pravo poniženje. Medran je u 79. minuti pogodio za 0:3, da bi u nadoknadi konačnih 0:4 postavio Sobirno.

Tako je ekipa za koju igra reprezentativac Hrvatske Alen Halilović izgubila sve šanse za opstanak na četiri kola prije kraja, dok ćemo Alaves i naredne sezone gledati među najboljim ekipama u Španiji.


La Liga, 34. kolo:

Potražite više informacija na temu La Liga:

Las Palmas - Alaves 0:4 (El Haddadi 51', 73', Medran 79', Sobrino 90+1')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi