26

Komentari (26)

Amir87
Izgleda kao drogeras na sliki, mozda zbog toga igra lose ?
Adnanos
Najvise bi volio da mali nestane skroz sa fudbalske mape. Da dodje malo u prusac i neka igra malonogomentne turnire na plohi ispred skole.
Fce
Ovaj igrac ja samo za Mamica bio mega zvijezda dok ga je prodavao haha inace k od igraca
che_guevara1
dr. Zdravko Mamić prodao ovog dbl dobio pare i Dani Olma koji je bio uključen u transfer !
AdoMo
Zna covjek posao
Mladog Halilovica stiglo je prokletstvo zato sto nije htio igrati za zemlju svojih predaka a to je BiH, svakom kurcenju dodje kraj.
stakleni
Je li mu mama Hrvatica iz BiH? Momak je rođen u RH, tamo odrastao, ima državljanstvo... U čemu je problem, u čemu je spor? Naravno da će igrati za svoju domovinu, a to mu je RH. Tako je i Zlatan Ibrahimović za Švedsku. U redu, mogao je ipak izabrati da igra za BiH, ako je se osjećao bosancem. Ali nije. I kraj balade. Apsolutno ništa čudno. Možemo li malo dići pogled od "krvi i tla"? Pa nismo nacisti!
U clanku kazu Halilovic mladi Hrvat, ja koliko znam on nije Hrvat, jer njegov otac nije Hrvat, Otac mu je Bosanac ili Bosnjak - Musliman rodom iz Klokotnice Bosna i Hercegovina, eto ako je mladi Halilovic po nacionalnosti Hrvat, onda sam ja sigurno Skotlandjanin.
Adnanos
Mater mu je hrvatica. Rodjen je u Zagrebu i ima samo pasos Hrvatske. A sto je njegov otac Bosanac neznaci da je mali Bosanac. Zlatan je Sved a porijeklo je nesto drugo. Mozes se odreci jednog drzavljanstva i prihvatit drugo. Kao sto sam napisao porijeklo je nesto drugo. A za ovim malim me je briga isto za Kwadukow Zawduabijem iz centralne africke drzave.
kiki
sta je Zvjezdan Misimovic???Srbin ili Bosanac
mer12
Bas mu je neko Misketu iz Srbije'
Bosonog bog
stakleni
Gdje je Alen rođen? U Dubrovniku. Da li je ikada imao državljanstvo BiH? Biti će da nije. Mama mu je Hrvatica, ali nije lako naći informaciju o tome gdje je ona rođena, da li je iz BiH ili iz RH. Nacionalnost se ne odlučuje po ocu, a također nacionalna pripadnost se ne radi o krvi i tlu (osim kod nacista). Ko se rodi u Sjedinjenim Američkim Državama, taj je Amerikanac. Kratko i jasno. Nebitno kojeg su mu porijekla roditelji. Znam da je "u nas" stvar malo više komplikovana, jer još uvijek su bitna krvna zrnca, ali... Alen je Hrvat, ima hrvatsko državljanstvo, time se osjeća, odabrao je igrati za RH, i ništa to ustvari nije niti čudno niti sporno. Zlatan Ibrahimović je Šveđanin, s tim što oba njegova roditelja dolaze iz bivše Jugoslavije. Tako, Škotlanđaninu, može li malo bez politike u sportu?
stakleni
Misimović je bio Nijemac. Njegovi roditelji su bh. Srbi, što znači da je on Srbin po nacionalnosti (ove današnje definicije), ali je očigledno Bosanac, državljanin, igrao za reprezentaciju... A da je odlučio igrati za Njemačku, ne bi sigurno ni imao bh. državljanstvo, jer mu ne bi bilo potrebno. Moja djeca vjerovatno nikada neće imati bh. državljanstvo, ali će vrlo dobro znati za svoje porijeklo. Samo na kraju krajeva, mislim da će država u kojoj su rođeni i odrastaju biti njihova zemlja. Za BiH (i SFRJ) ih vežemo mi roditelji. Bla bla bla... Ubitačno dosadna priča o politici i nacionalnosti u sportu. Mnogima je sigurno drago što Alenu karijera propada samo zato što je "izdajnik" jer nije htio da igra za BiH.
infinity2612
To je kazna zato sto je izabrao CRO umjesto prirodnog izbora drzave...BiH...
burek_sa_mesom
Lulić je nedavno dao odgovor na pitanje zašto prije HRV nego BiH.
MirzaBarucic
Jebeš Hrvatsku
Izzy
kiki
rodjen u Hrvatskoj.Zasto je prirodno BiH?Kad hrvat rodjen u BiH zaigra za Hrvatsku onda je izdajnik.Molim te bosnjace objasnjenje.Vas bog dragi ne moze pohvatati
mer12
Molim vas svi ovog gore prijavite za vredjanje da bi ga banovali... hahaaaa dobra ti repka ni Madjarsku ne moze pobjediti
mer12
Otac mu je Bosanac mozda zato ,a lici na ova na njegovu srecu za razliku od brace koja su bila manje sretna
mer12
Antisha
I ja ti ga stavim nani tupko jedan
stakleni
Bravi, kiki! Bilo bi lijepo da bh. katolici i pravoslavci (dakle Hrvati i Srbi), ali i ostali, koji su rođeni u BiH, a odluče igrati za druge države... Bilo bi lijepo kada bi igrali za BiH. Njih se obično smatra izdajnicima. A kad je momak koji je rođen u RH odlučio ne igrati za BiH, onda je ipak izdajnik BiH. Znači, gleda se be-ha-centrično. Uvijek počinjemo od sebe. Da je Alen igrao za BiH, u RH bi bio mnogo veći izdajnik nego što je to danas državi s kojom nema veze osim što mu je otac odatle. To je jedan dokaz da su nacije glupa izmišljotina i da su nacionalne granice, a i nacije same, potpuno neodržive. I zašto uostalom pričamo o politici kada je tema sport???
Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti