Halilović je trebao biti novi superstar, ali u Belgiji je dotakao dno: On ima jedan problem...

Šta se desilo sa mladim Hrvatom?

Halilović je trebao biti novi superstar, ali u Belgiji je dotakao dno: On ima jedan problem...

Hrvatski fudbaler Alen Halilović dotakao je samo dno u karijeri jer ni u belgijskoj ekipi Standard Liege nema nikakvu posebnu minutažu.

Nakon epizoda u Hamburgu, Las Palmasu i Milanu, Halilović se odlučio za odlazak u Belgiju gdje je stigao na 18-mjesečnu posudbu u Standard.

Očekivalo se da tu konačno dobije šansu za igru i dokazivanje, ali čini se kako ni od toga neće biti ništa.

Naime, Halilović je od dolaska u januaru upisao samo 95 minuta za belgijski tim, a ni jednu utakmicu još uvijek nije počeo. To je svakako poražavajući podatak za njega obzirom da je belgijska liga svakako najslabija u kojoj je igrao nakon odlaska iz Dinama.

Belgijanci su se već počeli raspitivati zašto on igra tako slabo, a odgovor im je pokušao dati nekadašnji napadač Rijeke Zoran Ban.

"Tehnika mu je fantastična, prekrasna, ali ako imaš samo to, nikada nećeš napraviti iskorak na najveći nivo. Nije bio spreman ni za Barcelonu, ni Hamburg, ni Milan, u takvim klubovima moraš se ubijati od posla svaki dan. Neće biti ništa bolje u Belgiji ako ne podigne svoju igru. Mislim da navijači Standarda neće cijeniti igrača koji radi ono što on radi - čeka loptu, ne trči i igra samo s loptom. To je njegov veliki problem", kazao je Ban.

Inače, karijerom Halilovića počeo se baviti i novinar Jack Kennedy. Ni njemu nije jasno kako Halilović nije uspio ništa da napravi do sada.

"Mladi Hrvat je trebao biti nova balkanska superzvijezda. Sa 16 godina je debitovao za Dinamo, nedugo zatim potpisao za Barcelonu, ali je na Camp Nou stigao kao nedovršen igrač. Nakon samo dvije godine u Barceloni igrač koji je trebao biti Messijev nasljednik je otišao. Mijenjao je klubove, propustio Svjetsko prvenstvo na kojem je Hrvatska bez njega otišla do finala, a sada je ponovno na prekretnici. Ima tek 22 godine i još nije kasno da opravda barem dio očekivanja".

Za dosadašnji dio karijere većinom krivi trenere

Inače, po dolasku u Standard Halilović je malo govorio i o svojoj karijeri, pa je tom prilikom rekao da ne žali zbog odlaska u Barcelonu, a za lošu epizodu u Milanu krivio je trenera Gattusa.

"Ne žalim, 99 posto klinaca bi prihvatilo ponudu Barcelone", rekao je Halilović, te je zatim govorio o HSV-u.

"Sviđao mi se rad sa trenerom Brunom Labbadiom, ali on je dobio otkaz nakon četiri utakmice. Trener koji je došao nije me vidio u svom sastavu. Kasnije sam otišao u Las Palmas i bio sam dobar dok se nisam povrijedio", istakao je Halilović.

Veliko je iznenađenje bilo kada je ljetos stigao u ekipu Milana. Ipak, među Rossonerima se nije naigrao, pa je u ovom klubu odigrao samo dvije utakmice i to protiv Dudelangea u Evropskoj igi.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Novinare je zanimalo zašto nije dobio šansu na San Siru, a hrvatski fudbaler je samo kratko odgovorio.

"To morate pitati gospodina Gattusa. Razgovarali smo i govorio je da voli igače poput mene, ali rekao mi je da sam još mlad i da moram napredovati. Nisam želio čekati šansu jer želim igrati. Dolazak u Standard ne smatram korakom unazad", rekao je Halilović.

Top Komentari

Mladog Halilovica stiglo je prokletstvo zato sto nije htio igrati za zemlju svojih predaka a to je BiH, svakom kurcenju dodje kraj.
7 1
U clanku kazu Halilovic mladi Hrvat, ja koliko znam on nije Hrvat, jer njegov otac nije Hrvat, Otac mu je Bosanac ili Bosnjak - Musliman rodom iz Klokotnice Bosna i Hercegovina, eto ako je mladi Halilovic po nacionalnosti Hrvat, onda sam ja sigurno Skotlandjanin.
7 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi