Halilović u narednim danima u novom klubu?

Holanđani ga žele

Halilović u narednim danima u novom klubu?

Alen Halilović sve je bliže odlasku iz Standarda.

Fudbaler koji je u prošlosti smatran 'wunderkindom' nije se uspio snaći u Liježu i ugovor o posudbi će vjerovatno biti raskinut, a spas će sada, čini se, potražiti u Holandiji.

Nakon što je Michael Vlap potpisao za Anderlecht te Ben Rienstra za Kayserispor, tamošnji prvoligaš Heerenven je u potrazi za pojačanjima u vezi, a mediji u Holandiji tvrde kako je upravo Halilović na listi želja.

"Nema sumnje da bi Heerenveen u Haliloviću dobio sjajnog igrača. Rano je debitirao za Dinamo, a igrao je u nekoliko velikih klubova. Bio bi to dobar transfer za njegov razvoj", piše De Vries.

Heerenveen se u Holandiji smatra malenim porodičnim klubom na čijem su stadionu tribine uvijek ispunjene, a uz što brinu o razvoju mladih igrača, nisu opterećeni visokim plasmanom. Sve to sugeriše kako transfer za Halilovićevu karijeru ne bi bio loš izbor, no još nekoliko klubova je također u igri, ponajviše Celta iz Viga.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Halilovićeva tržišna vrijednost u jednom se trenutku procjenjivala na 10 miliona eura, dok danas vrijedi svega dva miliona, što dovoljno pokazuje u kojem smjeru ide njegova karijera.

Hoće li Eredivisia na kraju biti spas, ostaje da se vidi.

Top Komentari

Adnanos
Izabrao momak srcem i o tome je vise glupost raspravljat. Zelim mu sve sto i ostali Bosanci da se razvije najboljeg gasterbajtera. Sta me boli briga za njim, imam svoji problema.
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi