Halilović u posljednjim satima našao novi klub

Nekada velika nada hrvatskog fudbala

Halilović u posljednjim satima našao novi klub

Alen Halilović svoju fudbalsku avanturu će nastaviti u Eredivisiji.

O budućnosti ovog mladog hrvatskog fudbalera sedmicama se špekulisalo. Nakon što je postalo jasno da napušta Standard veliki broj klubova je bio u 'u igri' za njegove usluge, a pobjedu je na kraju odnio Heerenveen.

U posljednjim minutama prijelaznog roka 23-godišnji Halilović je dogovorio prijelaz u redove kluba koji je prošlu sezonu u Eredvisiji okončao na 11. poziciji, a u Heerenveenu nisu skrivali zadovoljno nakon što je cijeli posao realizovan.

"S Alenom smo dobili tu željenu kreativnost u veznom redu. S njegovom tehnikom očekujemo da će naše napadače dovoditi u odlične situacije za pogodak. Veoma smo sretni što smo uspjeli zaključiti ovaj posao u posljednjim trenucima prijelaznog roka", rekao je sportski direktor Heerenveena pri okončanju posla.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Heerenveen se u Holandiji smatra malenim porodičnim klubom na čijem su stadionu tribine uvijek ispunjene, a uz što brinu o razvoju mladih igrača, nisu opterećeni visokim plasmanom. Sve to sugeriše kako transfer za Halilovićevu karijeru nije loš izbor.

Uz Standard i Milan, čiji je i danas član, Halilović je kroz karijeru ranije igrao još za Las Palmas, Hamburger SV, Sporting Gijon, Barcelonu i Dinamo.

Promo

Top Komentari

edo111
Ja samo mogu da kazem,GOVNO
3 0
gumenakita
Hajde kad ostari moci ce bar reci da je citavu Evropu proputovao.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi