Dortmund se sprema na život bez Haalanda: Šopingovat će u Amsterdamu?
FOTO: EPA

Fudbaler Ajaxa na radaru Milionera

Dortmund se sprema na život bez Haalanda: Šopingovat će u Amsterdamu?

H. Zilić

Borussija se sprema na život bez Erlinga Haalanda koji će gotovo sigurno na ljeto napustiti Dortmund.

Manchester City glavni je kandidat, a Bild je jutros objavio vijest da i Bayern kreće u lov na norveškog napadača.

Ovo znači da Dortmund mora tražiti zamjenu za Haalanda, a ako je vjerovati pisanjima pojedinih njemačkih medija, Milioneri bi mogli šopingovati u Amsterdamu.

Na radaru Borussije je 27-godišnji napadač Ajaxa Sebastien Haller koji ima trenutnu vrijednost od 27 miliona eura.

Haller je prošao sve selekcije Auxerea, zatim igrao za Utrecht, Eintracht, West Ham da bi u januaru 2021. godine stigao u Ajax gdje se preporodio.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Odigrao je 51 utakmicu za omladinske selekcije Francske, postigao 25 golova, ali u seniroskom uzrastu odlučio je da nosi dresa Obale Slonovače. Za pomenutu afirčku selekciju na šest mečeva zabio je tri gola.

Sa Ajaxom ima ugovor do 2025. godine, ali u slučaju prodaje Haalanda, Dortmundu neće biti problem platiti klauzulu koja Francuzu stoji u ugovoru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi