Srušili rekord njegovim transferom, a onda napravili nevjerovatnu grešku

Nisu ga prijavili za Evropsku ligu

Srušili rekord njegovim transferom, a onda napravili nevjerovatnu grešku

E. Čaušević

Sebastian Haller je nedavno napustio West Ham i potpisao je za Ajax.

Ajax je platio Hallera oko 23 miliona eura što je rekord kluba, te je on stigao kao veliko pojačanje iz londonskog kluba.

No, nizozemski klub je napravio nevjerovatnu grešku danas prilikom prijave igrača koji će konkurisati za utakmice Ajaxa u nokaut fazi Evropske lige.

Ajax je prijavio spisak igrača, ali na njemu nije bio Hallera što je bio šok za mnoge. Iz kluba su saopštili da nije jasno kako Hallera nema na spisku, ali kako stvari stoje oni su napravili grešku.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

"Istina je da Haller nije na spisku i pokušavao saznati zašto. U kontaktu smo s UEFA-om i FS Nizozemske i pokušavamo riješiti problem. Nije jasno kako je došlo do ove greške i nadamo se da ćemo uspjeti to da riješimo i da će Haller na kraju igrati u Evropskoj ligi", saopštili su iz Ajaxa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi