Nedavno imao rak i borio se za život, a sada golom karijere donio neopisivu radost svom narodu!
FOTO: EPA

Obala Slonovače slavila protiv Nigerije

Nedavno imao rak i borio se za život, a sada golom karijere donio neopisivu radost svom narodu!

Esmer Oštraković

Finale Afričkog kupa nacija odigrale su reprezentacije Nigerije i Obale Slonovače, a nakon spektakularnog preokreta titulu je osvojila Obala Slonovače. 

Iako su imali zaostatak od jednog gola na poluvremenu, uspjeli su da ostvare pobjedu od 2:1.

Do prve prilike čekalo se sve do 34. minute kada je Adingar imao jedan na jedan situaciju sa golmanom. Ipak, nije uspio da ga matira.

Nigerija dolazi do vodstva u 38. minuti susreta. Strijelac je bio Troost-Ekong koji je psotigao gol glavom.

Jedini gol Nigerije na ovom susretu pogledajte OVDJE.

Prvu šansu u drugom poluvremenu imala je Obala Slonovače, tačnije Max Gradel koji nije imao sreće i njegov udarac nije matirao golmana Nigerije.

Oglasi

Izjednačenje je stiglo u 62. minuti. Kessie je sjajno ispratio centaršut i postigao je gol za poravnanje.

Gol Kessiea pogledajte OVDJE.

Najljepši trenutak utakmice desio se u 81. minuti, a to je ujedno bio i trenutak odluke na ovom susretu.

Adingra je centrirao, a Haller je postigao spektakularan pogoda. Golman Nigerije je cijelu situaciju samo promatrao, a lopta je završila u rašljama.

Njegov gol pogledajte OVDJE.

Nigerija do kraja utakmice nije uspjela doći do poravnanja, a kada je sudac svirao kraj nastalo je veliko slavlje igrača i navijala Obale Slonovače.

Top Komentari

E.Car
Ljudi ispali, otpustili selektora, otišli kućama... slučajno prošli dalje jer drugi nisu iskoristili šanse, jedva se okupili i osvojili prvenstvo!!!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi