Pao je novi rekord Lige prvaka: Ovo nisu uspjeli ni Messi ni Ronaldo!
FOTO: EPA

Čast pripada igraču Ajaxa

Pao je novi rekord Lige prvaka: Ovo nisu uspjeli ni Messi ni Ronaldo!

H. Zilić

Dobili smo novog rekordera Lige prvaka koji je došao do nevjerovatnog podviga.

U večerašnjem duelu Ajaxa i Sportinga gol za vodstvo amsterdamskog tima od 1:0 u osmoj minuti postigao je Sebastien Haller iz penala i tako ušao u historiju Lige prvaka.

Haller je postao prvi fudbaler koji je postigao deset golova u grupnoj fazi Lige prvaka i igrač kojem je trebalo šest utakmica da dođe do dovcifrenog učinka golova u Ligi prvaka.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Kopljanici trenutno na svom kontu imaju 17 pogodaka, znači da je Haller postigao više od pola.

Ajax je kolo prije kraja obezbijedio plasman u nokaut fazu Lige prvaka, a trenutni rezultat protiv Sportinga je 1:1. Gol za goste psotigao je Santos u 22. minuti.

Top Komentari

miki30
Pa biće toga još, nije to sve! Eno i Mbappe postigao nešto što nije uspio ni taj Messi kojeg dječurlija ovdje diže u nebesa. Ovdje svi misle Messi i Ronaldo bogovi, najveći svih vremena, niko neće tako nešto nikad više postići. Ljudi prate fudbal 15 godina i dolaze do nekih zaključaka kao da niko nikad nije i neće više igrati fudbal. Kakav Messi ba, jbt zlatne lopte, može sebi okačiti u regal ali najveći svih vremena????? Hahaha 10 fudbalera najmanje ispred njeg trenutno a još nadolaze neki klinci, kao što vidimo iz priloženog.
8 9
user1582360326
Kakav promašaj od teksta,nit je prvi sto je zabio 10 nit je jedini sto je zabio u svih 6 utakmica jedino sto je tacno da je zabio 10 najbržih ?
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi